Реклама / Ads
0| 3628 |12.06.2022 НОВИНИ

Йордан Терзийски от ПП: Ударихме мафията по най-болезнените места и матрьошките скочиха

.
Арх. Йордан Терзийски
”Ударихме мафията по най-болезнените им места - във финансирането и чадъра над това финансиране”. Това заяви арх. Йордан Терзийски, депутат от ПГ на ПП, заместник-председател на Комисията по регионално развитие в парламента. По думите му са на път да освободят България от ”енергийно иго”, а ”матрьошките в българската политика” много рязко са скочили, защото ”в дни като днешния всички скрити клетки на мафията се появяват”.
 

"Ударихме мафията, затова отпорът в момента срещу правителството е толкова силен. Искаме да стигнем до дъното. Нали разбирате срещу какъв ресурс се изправяме ние", изтъкна още депутатът от ПП пред БНР.


Арх. Терзийски смята, че отпорът спрямо правителството може да се реферира към казуса с "Капитан Андреево". Той припомни, че са поели ангажимент към избирателите да "изсветлят схемите" и да се борят с олигархията.


Йордан Терзийски посочи, че в сегашната ситуация първи приоритет е бюджетът, но много спешно трябва да се приемат както промените в Закона за енергетиката заради компенсациите за бизнеса, така и законопроекта за КПКОНПИ.


"Оттук нататък нашите политически и партньори, и опозицията трябва да оценят ситуацията адекватно, а не да ползват едно или друго за черпене на политически дивиденти. Аз съм оптимист за бюджета."


Терзийски уточни, че няма как да преговарят с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" – "това са едни линии, които няма как да прекрачим".


Йордан Терзийски декларира, че са готови "за компромиси в името на България, в името на стабилността, но не жертвайки морала в политиката", който се опитват да налагат.


"В ИТН има много достойни хора – и между депутатите, и между техните избиратели. Не искам да звучи, че това е драматичен развод. Има несъответствие в начина на работа, проблеми, които няма как да бъдат превъзмогнати."

 

Терзийски каза, че ще бъдат направени усилия да се работи "в този парламент и с това правителство", защото нови избори са рискови за страната.


"Нас не ни е страх от избори. Но в случая това не е най-отговорното решение, което бихме могли да вземем", изтъкна той.


"Отвоюването на държавността ще коства малко повече време. Този отпор ни мотивира още повече", отбеляза в заключение арх. Терзийски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12584 |11.06.2022 Тошко Йорданов: Когато някой в коалицията реши, че е Бойко Борисов, всичко губи смисъл . 0| 3430 |10.06.2022 Тошко Йорданов: ПП-тата и Кирил Петков искат собствен Гешев . 0| 3133 |09.06.2022 Йорданова: Надявам се, че забавянето на дебата за антикорупционното законодателство не е умишлено . 0| 5643 |09.06.2022 Тошко Йорданов: Първа стъпка - падане на правителството. Другото - като му дойде времето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads