Реклама / Ads
9| 3893 |07.06.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Евгений Кънев: Честито ни демократично правителство и Бог да му дава сили да пречупи основните путински колони

.
Евгений Кънев: Вчера бе D Day за западните съюзници Украйна и България
Вчера бе D Day за западните съюзници Украйна и България. Подобно на десанта в Нормандия през 1944 г срещу нацистка Германия, така в Украйна и България започна дългоочакваната контраофанзива срещу фашистка Русия.
 

Честито ни демократично избрано правителство и Бог да му дава сили да пречупи основните путински колони у нас.

 

Сега, от дистанция на времето е ясно, че 2016 г бе годината на пълния кремълски захват на България, започнал още 2013 г с броженията за ток и свалянето на ББ, предшествано от драматургия за покушение срещу Доган. И последван от аферите “Костинброд”, “Червей” и кулминацията Южен Поток-КТБ. Впрочем, прокурорът покрил аферата КТБ се казва Иван Гешев.

 

През тази 2016 година чрез БСП не само бе “катапултиран” Радев на президентския пост, а бе направен директен опит за убийството на парламентарната демокрация с референдума на Слави - забележете (!), проведен, заедно с тези избори, който почти успя!

 

Да припомним - въвеждане на изцяло мажоритарна система, която в условия на завладяна държава щеше да убие парламентаризма и подчини държавата на чужди интереси. Добре че КС спря други безумни въпроси като намаляване на депутатите до 120 и директно избиране (разбирай манипулиране на избора) на полицейските служби, така че да бъдат блокирани в случай на метеж.

 

Третият опорен пункт на руския захват е подчиняването на БСП, което бе улеснено с въвеждането на директен избор на председателя, така че хванат, да бъде лесно използван без възможност за смяна. Засечката дойде от конфликта между Нинова и Гергов, след който започва рязко охлаждане на отношенията й с новия президент. В крайна сметка - започва във времето да се прехвърлят активите на БСП в нов руски проект “Възраждане”.

 

Комплотът срещу парламентарната държава има за цел нейното разбиване и окончателно компрометиране в полза на президентска република чрез постоянен саботаж от

 

(1) Президента, който воюва винаги срещу най-голямата партия на власт (първо ГЕРБ, след това ПП) под някакъв предлог. Първо, “корупция и върховенство на закона”, което му печели десни гласове срещу ГЕРБ.
Като пада ГЕРБ забравя темата за корупцията и спрямо ПП започва да налага темата за предателството на националния интерес и акушира чрез ИТН свалянето на ПП.

 

(2) ИТН и Възраждане - партии са с общ генезис - бизнес кръгове около ГЕРБ, БСП и ДПС, които обслужват руските интереси у нас.
Крайната цел е страната да бъде управлявана от служебни кабинети и да се блокират всички опити за редовен.

 

В това помагаше разрушителната ИТН в три парламента; изборът на президента винаги в трети мандат на импотентната БСП; анархичната Възраждане, която след ИТН хвърли всички сили да отврати българите от парламентаризма.

 

(3) Службите, които бяха напълно овладяни от Радев през 2021 г или по-точно отнети от ГЕРБ, но със запазване на ДПС влияние в тях.

 

От една страна, те не противодействат на руската пропаганда и публични ексцесии на Възраждане, за да се заявяват като единствената партия, която ще донесе … ред в хаоса, който създават.

 

От друга, инженират спец операции срещу противниците на президента, като подслушването на ПП и раздуване на случая.

 

4) прокуратурата, която държи на трупчета дела срещу Слави, Копейкин и Нинова. А сега - и срещу съставителите на кабинет ББ и КП. Нали помните прокурора от КТБ, която фалира заради провала Южен Поток?

 

(5) държавните медии под контрола на Радев като БНР и БНТ, в които се дава трибуна често и дълго на журналисти, прокарващи кремълска пропаганда. Например, най-чести гости на Волгин са лица свързани именно с президенството, ИТН, Възраждане и дори самият Иван Гешев ! И един конкретен политолог да обяснява предимствата на президентската република.

 

Всички участници в комплота срещу парламентарната република - чрез пропагандния похват на огледалото - налагат в един глас тезата за преврат и пълзяща фашистка диктатура!

 

Къде е ДПС?

 

Те винаги трябва да се мислят през бизнес интересите на бившите ни служби. ДПС е като център за акушуране на събития, когато преките усилия на Кремъл не дават резултат. Както стана с КТБ след отказа на Цветан Василев да финансира проекта.
Явно в момента обаче оцеляването на ДПС - в условията на висяща загуба на Русия във войната - изисква подобряване на техния имидж на Запад.

 

Това още по-драматично се налага заради Магнитски в техните редици, който подобно на ББ, вероятно се опитва да затвори руската си биография от последните години. Трябва да пазят имидж и в европарламента, където техен човек е зам председател на Либералния алианс и се очаква проевропейско поведение. И разбира се - достъпът до еврофондовете!

 

Това е моето обяснението за желанието им за сътрудничество за конституционни промени.

 

Които - забележете - целят именно намаляване на влиянието на прокуратурата и президенството върху парламента.

 

И запазване на парламентарната демокрация.

 

Битката продължава.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4944 |06.06.2023 Евгений Дайнов: Внезапното разбъркване на ситуацията в България съвпадна с внезапно разбъркване в Русия . 15| 5312 |03.06.2023 Евгений Кънев: България е под тежкото влияние на хибридна война с Кремъл . 29| 9915 |28.05.2023 Евгений Кънев: Пропагандата на (п)Резидентурата проваля втория мандат . 10| 7254 |10.04.2023 Евгений Кънев: Течът на документи за конфликта в Украйна идва в най-неподходящия момент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads