Реклама / Ads
3| 3131 |13.09.2021 НОВИНИ

Евгений Кънев: Поведението на партиите н 46-тия парламент - ”Много исках, но нямах желание”

.
Евгений Кънев Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
В този парламент поведението на почти всички партии може да се опише с брилянтната максима ”Много исках, но нямах желание” Тя важи в пълна сила за Статуквото по отношение на всички законопроекти, които засягат властта на главния прокурор, службите или интересите на олигарсите на бившата власт. Това пише Евгений Кънев в профила си във Фейсбук.
 

ГЕРБ се е фокусирал да пречи по всички линии с гласуване "против", като единствената им мисия ЗА е връщане на гласуването с бюлетините с цел уплътняване работното време на техните брокери, чието бездействие на последните избори им коства близо 200,000 гласа.

 

ДПС е в кръгова отбрана, като безцеремонно защитава всяко попълзновение срещу властта на главния прокурор или на почетния им председател. По стар ченгесарски "aberratio ictus", прилагат тактиката "олигарсите ни са по-добри от олигарсите ви", която изисква сказка за злодей - демиург на Задкулисието, с което те, разбира се,  нямат нищо общо.

 

БСП, както вече и пеленачетата чуха, са "принципни и последователни", но това, което наблюдателните видяха е, че то се отнася само и единствено до актуализирането на пенсиите, като предизборен подарък с позив за благодарност в урните. В ключови моменти, когато трябваше да се състави кабинет, да се присъства на комисии или осигури мнозинство в пленарна зала - БСП винаги имаха "алиби" за отсъствието си.

 

Но най-прикритата и затова зловеща роля имат ИТН. След толкова приказки как ще "борят" съдебната система, те се оказаха стената, в която се разбиха всички опити за нейната промяна. В предния парламент Ива Митева така и не намери време и възможност да вкара в пленарна зала поправките, а сега след толкова безпринципност и насилена гъвкавост по прилагане на правилата (спомнете си реакцията й по повод мандата за премиер на ИТН) сега реши да бъде пак принципна - и пак по отношение на поправките в законите за съдебната власт и НСО. А като знаем поведението й на "болонка на сценарист", разбираме и каква е "политическата воля" на въпросните сценаристи. Апропо, след ТВ демонстрацията на ИТН в един отбор с партиите на протеста, къде са подписите на ИТН за извънредно заседание?

 

По нито едно ключово гласуване ИТН не успя да се размине с ДПС. Сега явно бързината е да не стане това видно и с гласуването срещу главния прокурор в пленарна зала.

 

Промяна няма и не може да има, докато сенките на Прехода живеят в народните представители с конституционно мнозинство. А сенките на мислещи гласоподаватели продължават да ги избират отново и отново.

 

Евгений Кънев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 27629 |09.09.2021 Евгений Дайнов: ГЕРБ-жени вече си правят веждите като руската посланичка? . 14| 4577 |09.09.2021 Eвгени Кънев: Окупацията създаде съветския човек в България. На всяка крачка е до днес . 5| 4604 |01.09.2021 Евгений Кънев: Не са изключени отново бунтове в България . 8| 3817 |29.08.2021 Евгений Кънев: За да има България нещо повече от игра с нулев резултат, форматът „с тези никога“ трябва да се промени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads