Реклама / Ads
5| 4603 |01.09.2021 НОВИНИ

Евгений Кънев: Не са изключени отново бунтове в България

.
Евгений Кънев
”Предвид малкото време и острото противопоставяне в парламента, по-добре е да има някаква актуализация на бюджета, отколкото никаква”. Това каза пред БНР икономистът Евгений Кънев. Той беше категоричен, че този парламент трябва да извърши няколко ключови неща, за да има държавническа функция, освен да служи за партийни сметки.
 

По думите му задължително трябва да има одобрение за финансирането на здравната система в условия на четвърта вълна на Covid криза, да бъдат подпомогнати социално слабите и пенсионерите заради нарастващата инфлация и да бъде отразен в бюджета Планът за възстановяване.

 

Според Евгений Кънев най-добре "пласирани" са "Има такъв народ" и изказа очакване, че както са успели с помощта на определени гласове да наложат свои представители за председатели на ключови парламентарни комисии, така ще успеят да прокарат своите интереси в актуализацията на бюджета.

 

В предаването "12+4" икономистът коментира и възможността за нов политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев и отношението на парламентарните партии към тях:

 

"Борбата е какъв тип политика ще има - в полза на гражданите, чието лице са Петков и Василев, или запазването на старите модели с възможности за присвояване на публични средства и бой по всеки, който посегне на модела. По това можем да разберем коя партия в кой лагер е".

 

Икономистът подчерта, че не са изключени отново бунтове в България заради наслагващите се кризи и невъзможността да се вземат компетентни и навременни решения с голяма подкрепа:

 

"Нека да не сме толкова черногледи. Аз все си мисля, че ще протекат гладко изборите и за президент, и за парламент и ще заработят институциите по-ефективно след изборите през ноември, за да има правителство".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3810 |29.08.2021 Евгений Кънев: За да има България нещо повече от игра с нулев резултат, форматът „с тези никога“ трябва да се промени . 12| 6535 |27.08.2021 Евгений Дайнов: Очакването беше третият мандат да отиде в най-диалогичната партия . 2| 5064 |10.08.2021 Проф. Евгений Дайнов: Хората от ИТН приличат на зли деца от роман на Стивън Кинг . 10| 5304 |09.08.2021 Радан Кънев: Въпреки „плашещите разлики“, ДБ трябва да преговаря с ИТН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads