Реклама / Ads
1| 3055 |12.10.2022 НОВИНИ

Евгений Кънев: Скандалът с присъствието на Митрофанова в първия парламентарен ден има много аспекти

.
Евгений Кънев
Скандалът с присъствието на Митрофанова в първия парламентарен ден има много аспекти. На първо място, той за пореден път демонстрира мащаба на завладяната държава. “Администрацията на парламента предлага да бъде поканена Митрофанова” е волеизявление всъщност на самата Митрофанова.

Да напомня, че от редиците на тази администрация беше рекрутирано острието на ИТН, с чиято безценна помощ бяха провалени три парламента, а държавата потъва в политически хаос.


На второ място, от този “инцидент” става пак (!) болезнено ясно, че единствените автентични евроатлантически партии у нас са само ДБ и ПП. А ГЕРБ са атлантици само и когато ББ реши. Е, вчера мълчанието на агнетата Му беше веднага порицано, предвид ловния сезон за атлантици за първия мандат, които да закрепят смокиновия лист върху срамотиите му във властта. Затова - единственият полезен ход е невлизане в парламентарна зала, ако Митрофанова е вътре. ГЕРБ, за да пазят лице също няма да присъстват и ще се провали заседанието.


На трето място, неистовият стремеж на ББ да бъде изпран може и трябва да бъде използван от ПП и ДБ във втория мандат.
Според мен, ако това не стане - вероятността да имаме проруско правителство в третия мандат нараства. За това говорят ласкавите думи на ББ за Възраждане - които като прокси на ГЕРБ може да сложат златния пръст за такова правителство. А обосновката ще е - изолиране на България от НАТО или някоя трудно поправима мизерия, която ББ с охота ще приеме, заради своята сигурност. Но дори Костя да не го направи, БСП ще - защото Нинова най-малко иска избори, а и може да й заповядат някои товарищи - не бива да забравяме, че в изпълнителното бюро на БСП е човекът, вкарал ББ в политиката.
Това правителство ще продължи политиката на Радев, бланкетно против войната, а на практика ще работи за Русия. И ще ограничи възможностите на ДБ и ПП за някакъв успех на следващите избори, начиная с връщането на бюлетините.


Четвърто, За да няма Митрофанова в Парламента всеки ден, най-добрият вариант за мен е Програмно правителство до местните избори с експерти и политици като експерти, подкрепено в пленарна зала от ПП, ДБ и ГЕРБ. Премиер трябва да бъде авторитетна фигура от гражданската общност или политик от ПП или ДБ, като Лорер или Велизар Шаламанов. На ГЕРБ могат да бъдат дадени ресори като социалния, спорта и подобни малобюджетни за ограничаване на корупционните канали.


Задачите, заради които си заслужава:
(1) Оръжия за Украйна и вкарването на ГЕРБ по принуда в сделки срещу Путин
(2) Осигуряване на засилено присъствие на НАТО у нас, възможно изгонване на Митрофанова и още руски агенти.
Казусът Лукойл да се разреши с прекъсване на потоците към нашата политика.
(3) Освобождаване на Гешев и закриване на тази позиция, ако не може да бъде избрана авторитетна фигура през новия ВСС.


Нов състав на КПКОНПИ.
(4) Смяна на ръководствата на всички служби с фигури лоялни на нашите членства и с капацитет за реформиране на службите.
(5) Управление на текущите кризи през зимата.
(6) Подготовка за влизане в еврозоната от 1.1.2024з
Поне ще стане ясно на всички, че заради ГЕРБ, а не Промяната не е възможен кабинет.
Но трябва да се опита.

 

Евгений Кънев , ФейсбукРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4587 |09.10.2022 Радан Кънев: Правителство за зимата е като ”гадже за лятото” . 2| 3519 |06.10.2022 Евгений Кънев с размисли по печеленето на избори . 0| 2595 |04.10.2022 Евгений Кънев: Общият рефрен е - всички да плеснат с ръце и да се прегърнат . 0| 3553 |04.10.2022 Евгений Дайнов: ГЕРБ и ДПС – пазителите на стария феодален модел в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads