Реклама / Ads
2| 3329 |24.11.2022 НОВИНИ

Евгений Кънев: Въпрос на политически маркетинг - с каква скорост публиката ще разбере кой е правилния избор

.
Евгений Кънев
Демократи са притеснени, че, аха, офертата на ПП-ДБ за правителство на малцинството ще бъде приета и ще влязат в капана на тройната хидра.
 

Има обаче девет условия това да се случи и първото от тях - отказ от хартиената бюлетина - вече няма как да стане. Другите също не могат да се случат - съдебна реформа и контрол върху главния прокурор.


С други думи, идеята за правителство на малцинството на ПП-ДБ има една цел: да покаже на българските граждани какъв е истинският дневен ред на обществото и защо той няма как да се случи при мнозинство на хидрата на Прехода.
Бавно, но сигурно се оформят двата блока на Промяната и Статуквото, която граница Статуквото положи неимоверни усилия да размие чрез опорките за евроатлантизма.
Оттук нататък всичко е въпрос на политически маркетинг - с каква скорост нашата публика ще разбере кой е правилния избор.


Според нашата народопсихология - българинът винаги избира правилно, след като е опитал всички други избори. Въпреки че БСП и ДПС през целия, а ГЕРБ през половината Преход управляват - все още имат мнозинство в парламента, благодарение на изплетените мрежи на зависимости. Те обаче работят, само когато тези партии са във властта и има с какво да ги хранят. Затова - понеже вече са свирепо огладнели - тези партии работят в синхрон и много вероятно да ни “изненадат” с третия мандат.
Дори тогава обаче ще трябват да приемат закони, с които да ПАК да измамят ЕК, за да се докопат до европейските милиарди, защото с вдигането на пенсиите и доходите - само нашият бюджет не стига. Храната за мрежите е критична, защото у нас само около 500 х души гласуват за граждански потребности (т.е всички да благоденстваме), а останалите, само ако са мотивирани, гласуват социално - за нещо в шепата (те да са добре).


С други думи - за да има Промяна са нужни две условия.
Първо, управление на Статуквото, за да даде окончателно доказателство за своята некадърност да решава проблеми и
Второ, влошаване на ситуацията у нас (сега има рекордно ниска безработица и слаба мобилизация на социалния вот), заради високата инфлация и очаквана рецесия. Само така ще се мобилизира социалният вот за Промяна, така че да надхвърли 1 млн души.
Уви, това е политическата реалност.

 

Икономистът Евгений Кънев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3667 |18.11.2022 Евгений Кънев: Прекалено много хора са в политиката да крадат . 5| 3351 |18.11.2022 Борисов събра своите, под въпрос е дали депутатите на ГЕРБ ще влязат в пленарна зала . 9| 4227 |16.11.2022 Комисията по правни въпроси връща хартиената бюлетина, машините ще са само принтери . 1| 3404 |13.11.2022 Радан Кънев: Малко неща са по-опасни от т. нар правителство за зимата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads