Реклама / Ads
6| 3572 |30.11.2022 НОВИНИ

Евгений Кънев за зависимостите в политиката: Получаваш обаждане за ”неангажираща среща”, оставят торба пари

.
Евгений Кънев
Преди известно време си приказвам с наш политик за зависимостите в политиката. “В момента - казва - когато нещо започва да зависи от теб много скоро ще получиш обаждане за “неангажираща среща”.

На нея случайно може да ти оставят една торба пари без да искат нещо насреща, ей така - за помощ. И това е моментът, в който ти или запазваш лице и можеш да свършиш нещо в политиката, или ставаш Техен.”
И спомена за популярна групировка, а аз пък си спомних за телефонно обаждане до бивш син лидер от друг олигарх - с оферта за “помощ”.


Колко ли са тези от политиците, които отказват? За да слушаме след това техните небивалици по медиите? Само едно не ми е напълно ясно - как издържат тези хора на живот в съзнателна лъжа. В психологията, терминът compulsive lying (лъжа по навик) се характеризира като патологично състояние, често съпроводено с ментални разстройства.
Но ако горните думи на този политик не бяха чак такава изненада, бях озадачен от друго негово признание:


“Нямаш представа как идват тук известни анализатори да си предлагат услугите. Офертата им е 10 К на месец да приказват каквото поискаме”.
Всички подозираме и виждаме платеното мнение, но поне моята идея за подкупване беше, че партиите наемат “анализатори”. Т.е че търсенето намира предлагане, а не обратно. И ако малко хора вярват на политици извън тяхната любима партия - виждате ли как “анализаторите” извайват “общественото мнение”? Потресаващо.


Веднъж купени, тези политици и анализатори спират да виждат крещящите проблеми на обществото, зад които обикновено стоят техните спонсори. Започват да генерализират, абстрактно да обобщават, да обвиняват “международното положение” и т.н. Затова и сега като гледаме световното по футбол - няма кой да попита нормално ли е преди, по време на почивките и след мачовете нон-стоп да се рекламира хазарт чрез наши популярни лица, които нямат никакви морални задръжки?


Нали така се сеят поквара и болести в обществото?
Както една болест не може да се лекува без диагноза - така и България не може да се оправи без диагноза на заболяването и усилия за лечение. Кога повечето българи ще стигнат до диагнозата за менталното разстройство на здравия разсъдък, което причини комунизмът на нашия народ? И чиито метастази са полепнали по всяка обществена клетка.


Compulsive lying е станало есенция на цялата ни публичност. Въпросът е имаме ли сили за скалпел или сме на доизживяване.

 

 

Икономистът Евгений Кънев, ФейсбукРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5492 |29.11.2022 Евгений Кънев: Хвърля се кал върху ПП, но никога срещу ДБ с цел да разбият единството между тях . 0| 2802 |25.11.2022 Евгений Кънев: Рафинерията ни ще повишава своето геостратегическо и геополитическо значение . 2| 2991 |24.11.2022 Евгений Кънев: Въпрос на политически маркетинг - с каква скорост публиката ще разбере кой е правилния избор . 5| 3313 |18.11.2022 Евгений Кънев: Прекалено много хора са в политиката да крадат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads