Реклама / Ads
1| 2872 |21.06.2021 НОВИНИ

Евро 2020: Шест отбора в битка за осминафиналите. Нидерландия си почива срещу РСМ

.
Източник: БГНЕС
Тази вечер шест отбора ще спорят за място на осминафиналите на Европейското първенство по футбол 2020. Нидерландия ще играе без напрежение срещу Република Северна Македония, тъй като вече си осигури „билет“ за следващата фаза на турнира.
 

Дания и Русия обаче не могат да си позволят тънки сметки. Двата отбора приключват кампанията си в група „В“ на Евро 2020 с мач в Копенхаген тази вечер от 22:00 часа. Церта и на двата тима е да се доберат до място на осминафиналите. За датчаните мисията съвсем не е невъзможна. Те загубиха от Финландия и Белгия, а днес трябва да търсят задължителна победа, за да имат шанс да продължат напред. За скандинавците изглежда напълно постижимо да са един от третите отбори с най-добри показатели и по този начин да се класират за следващата фаза, но съществува и вариант да са втори в групата, ако победят Русия с поне два гола разлика, а Финландия загуби от Белгия.

 

Белгийците обаче смятат бързо да откажат коравите финландци в мач също от 22:00 часа. Белгия затвърди ролята си на фаворит в група „В“ на Евро 2020 с победи срещу Русия (3:0) и Дания (2:1). Сега пред „червените дяволи“ стои целта да завършат на първото място, а това може да стане с победа или равенство срещу Финландия. Няма спор, че разликата в класите между двата тима е голяма, но финландците вече демонстрираха, че не са за подценяване, а и все още имат шансове за класиране на осминафиналите и това ще ги направи още по-мотивирани.

 

Украйна и Австрия излизат в последен мач от група „С“ на Евро 2020, който е от решаващо значение и за двата отбора. Той ще се изиграе днес от 19:00 часа. До момента те имат по 3 точки, като победиха Северна Македония, но загубиха от Нидерландия. Ако някой спечели сблъсъка помежду им, със сигурност ще финишира на второ място в групата и ще продължи на осминафиналите. При евентуално равенство, е възможно съперниците заедно да се класират за следващия кръг, но това зависи и от развитието на борбата в останалите групи.

 

Този вечер единствено Нидерландия ще играе без напрежение срещу Северна Македония. Двете победи в първите два мача не само гарантираха на нидерландците участие на осминафиналите на Евро 2020, но и осигуриха на тима първото място в група „С“. Довечера „лалетата“ посрещат на „Йохан Кройф Арена“ дебютанта Северна Македония, който записа две загуби и няма шансове да продължи в следващата фаза. Напълно логично е да очакваме открит мач с много положения, а най-вероятно и двамата треньори ще дадат шанс за изява на част от футболистите, които до момента по-рядко се появяваха в игра.

 

За сметка на днешните четири мача, вчера се изиграха едва два. Италия надви Уелс с 1:0. Италианците завършиха група А на Евро 2020 без грешка. Това стана факт след победата на „Скуадра Адзура“ с 1:0 над Уелс на „Олимпико“ в последния мач на двата отбора от първата фаза на турнира. Матео Песина (39') отбеляза единственото попадение в мача, а Итън Ампаду (56') получи директен червен картон и така “драконите” завършиха двубоя в намален състав.

 

Швейцария победи Турция с 3:1 в последен двубой от група А. Тимът на Владимир Петкович завършва на трето място в групата с равен брой точки с Уелс, но с по-лоша голова разлика. Тимът ще чака класирането на третите отбори, за да разбере дали ще продължи напред. Четири от шестте, завършили на трето място, ще намерят място на осминафиналите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3089 |21.06.2021 Петър Витанов: Директивата Евровинетка може да доведе до по-ниски цени на някои пътни такси . 2| 3621 |20.06.2021 Днес на Евро 2020: започва последният кръг в груповата фаза . 18| 3442 |20.06.2021 Защо сме настроени най-скептично в Европа към ваксините . 26| 7012 |18.06.2021 Politico: След срещата Байдън-Путин България ще продължи ли да бъде част от европейския полигон за руските шпиони?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads