Реклама / Ads
0| 3824 |05.07.2018 НОВИНИ

Евродепутатът Момчил Неков настоява за повече средства за програмите „Еразъм +“ , „Европейският корпус за солидарност“ и „Европа за гражданите“ в бюджет 2019

.
„Програми като „Еразъм +“ , „Европейският корпус за солидарност“ и „Европа за гражданите“ имат голямо значение за младите хора в Европа, защото им позволяват да имат досег с други европейки култури и да се чувстват европейци наравно с другите.
 

Точно затова смятам, че в бюджета за 2019 г. трябва да има значително повече средства за тези програми. Това заяви евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Момчил Неков по време на гласуване на Доклад относно мандата за тристранната процедура относно проектобюджета за 2019 г.

 

„Функционирането на Европейския съюз не е достатъчно застъпено в учебните планове.  И това е жалко. Жалко е защото хората не разполагат с пълната информация за възможностите, които членството ни в тази общност им предлага“, подчерта Неков.

 

Той изтъкна, че програмите в областта на образованието, младежта, културата и гражданството остават ключови средства за увеличаване на осведомеността за нашата споделена европейска идентичност.

 

Евродепутатите смятат, че бюджетът за програмата „Еразъм+“ за 2019 г. трябва да бъде най-малкото удвоен.

 

В доклада относно мандата за тристранната процедура, относно проектобюджета за 2019 г. се приветства предложените увеличения на бюджетните кредити за „Хоризонт 2020“, Механизма за свързване на Европа (МСЕ), „Еразъм+“ и програмите, които допринасят за повишаване на сигурността на гражданите на ЕС.

В него се посочва обаче необходимостта от по-нататъшно увеличаване на подкрепата за малките и средните предприятия (МСП), които са от основно значение за пораждането на икономически растеж и за създаването на работни места, и от предоставяне на нужните ресурси за дигитализиране на промишлеността на ЕС и за насърчаване на цифровите умения и на цифровото предприемачество, както и за програмите за подкрепа на младите хора, и по-специално за „ЕразъмПро“.

Бюджетът на ЕС за 2019 г. ще бъде последен за настоящия парламентарен мандат и ще се договаря успоредно с преговорите по следващата многогодишна финансова рамка (МФР). Обединеното кралство се ангажира да внася финансови средства и да участва в изпълнението на годишните бюджети на Съюза за 2019 и 2020 г. по същия начин, както ако продължаваше да членува в Съюза и след март 2019 г.

 

# # #

 

За Момчил Неков:

Член на ЕП от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите;

Член на Комисията по „Земеделие и развитие на селските региони“;

Член на Комисията по „Култура и образование“;

 

Член на делегациите на ЕП за връзки с Китай и с държавите от Централна Азия, както и на интерпарламентарните работни групи за биоразнообразието и устойчивото развитие, за климатичните промени, за развитие на туризма, културното наследство и европейските културни маршрути, за спорта.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3690 |02.07.2018 Евродепутат Момчил Неков, НОКА, представители от бранша и МЗХГ поставиха основата на изготвянето на Национална стратегия за овцевъдството и козевъдството за периода 2018-2027 г. . 0| 3554 |27.06.2018 НОКА и евродепутат Момчил Неков инициират изготвянето на национална стратегия за развитие на секторите овцевъдство и козевъдство . 0| 4385 |19.06.2018 Момчил Неков: Студентите от Източна Европа трябва да получават по-големи стипендии по Еразъм + . 0| 4686 |16.06.2018 Евродепутат Момчил Неков представи в Силистра възможностите за развитие на земеделието в района и привличане на инвестиции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads