Реклама / Ads
2| 3917 |11.09.2018 НОВИНИ

Eвропарламентът отмъщава на Унгария заради мигрантите, смята Орбан

.
Виктор Орбан Източник: БГНЕС
В Европейския парламент мнозинството депутати подкрепя миграцията. Те искат да отмъстят на Унгария заради това, че унгарците са решили да не превръщат своята страна в страна на мигранти. Истината е, че са ни произнесли присъда, но аз ще защитавам Унгария срещу лъжливите обвинения.
 

Това се казва във видеопослание на Орбан, публикувано на неговата страница във Фейсбук.

 

овод за коментара е, че тази седмица ЕП трябва да проведе заседание за въвеждането на санкции спрямо Унгария заради отстъплението от демократичните принципи на европейската общност. В случай, че гласуването е положително, Европейската комисия ще получи възможност да лиши Будапеща от правото на глас в Съвета на Европейския съюз. Представители на ХДС на канцлерката Ангела Меркел дори заговориха за възможността партията на Орбан ФИДЕС да бъде изключена от ПГ на Европейската народна партия в Европарламента.

 

Междувременно обаче вицеканцлерът на Австрия и лидер на крайнодясната Австрийска партия на свободата Ханс-Кристиан Щрахе предложи на унгарския премиер Виктор Орбан и партията му "Фидес" да създадат обща група в Европейския парламент.

 

"С удоволствие каня унгарския премиер Виктор Орбан и партията му "Фидес" занапред да работим заедно в обща група в ЕС", написа Щрахе във "Фейсбук".

Подобно на Орбан, Щрахе и други членове на АПС са привърженици на твърда линия към пристигащите в Европа мигранти, но АПС понастоящем заседава в Европейския парламент с други крайнодесни партии в групата Европа на нациите и свободата.

 

На 29 август Орбан обяви, че ЕС се нуждае от нова Европейска комисия и нов парламент, които да се обявят в защита на границите и за спиране на миграцията. Тогава той се срещна с италианския вътрешен министър и вицепремиер Матео Салвини. Орбан, чието дясно правителство издигна по южната си граница ограда срещу мигранти, похвали Салвини, че е станал първият ръководител от страна от Средиземноморието, доказал, че "миграцията може да бъде спряна по море".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3675 |29.08.2018 Български автобус с 54 пътници закъса в Унгария . 0| 3504 |19.07.2018 ЕК съди Унгария заради мигрантите . 2| 4016 |18.07.2018 Унгария напуска пакта за миграция в ООН . 4| 5375 |15.05.2018 ”Отворено общество” на унгарския евреин Сорос напуска Унгария

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads