Реклама / Ads
2| 4282 |18.11.2020 НОВИНИ

Езиковите центрове поискаха от премиера да работя при спазване на мерките

.
Асоциацията на езиковите центрове поиска от премиера да бъдат равнопоставени с другите бизнеси в страната, за да могат да осъществяват дейността си при спазване на всички мерки срещу коронавируса. В Отворено писмо те отбелязват:
 

Уважаеми г-н Министър-председател,

Ние сме браншова организация, защитаваща правата и интересите на езиковите школи, изпитните центрове и други образователни институции извън сферата на училищното, предучилищното и професионалното образование.

 
Обръщаме се към Вас, тъй като считаме за наложително и спешно да обсъдим изключително тревожната ситуация в сферата на неформалното образование. В продължение на един месец проведохме неколкократни срещи и разговори, контактувахме и с писма с министъра на здравеопазването проф. д-р Ангелов и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в опит да получим равнопоставено отношение, каквото получават редица други бизнеси в условията на пандемия, и възможност да извършваме нашата дейност, при спазване на стриктни противоепидемични мерки.

Повярвахме, че сме срещнали разбиране, дори подкрепа, защото изложихме и защитихме прилаганите при нас противоепидемични мерки, каквито няма нито в държавните училища, нито в залите, нито в ресторантите – отстояние, маски , малки групи, децата не се смесват извън класната стая. И двамата министри заявиха, че нашите мерки са адекватни, а нашата роля – общественополезна.

 
В потвърждение на това, в интервюто си от 10.11.2020 г. пред Нова телевизия, министърът на здравеопазването проф. д-р Ангелов, в коментар на новите ограничителни мерки, обяви: „В образователните институции с надграждащо обучение работата ще продължи, но само ако децата носят маски и са на 1,5 метра разстояние.“ За съжаление нищо подобно не се случи.

Ресторантите работят, тренировките вървят, семинарите вървят, само езиковите центрове - не!

Разбираме тежката епидемиологична обстановка, но какви може да са доводите, които едновременно позволяват на всички бизнеси да работят в рамките, които пожелаха, а само на нас – да останем затворени?

Молим за отговор от името на хилядите служители, родители, деца, чиито интереси защитаваме - защо същите тези деца могат да ходят на тренировка, но не и на английски? Защо могат да ходят на занималня в училище в смесени многобройни групи, където седят с часове, но не могат да се готвят за международни изпити в безопасна среда, на отстояние, в маломерни групи, на времеви интервали от по час и малко? Защо можем да ходим на семинар с 30 колеги, но не на обучение по ключови компетенции с 8 колеги?

Уважаеми г-н Министър-председател, обръщаме се към Вас с призив за помощ към нашия бизнес, който по всеобщо признание носи огромни ползи в стратегически план на десетки хиляди български деца и младежи всяка година. Разчитаме на бързата Ви и своевременна реакция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 11518 |16.11.2020 Лекарски асистенти и фелдшери поискаха оставката на правителството . 1| 5252 |29.10.2020 Дупка в заповедите на МЗ поставя в шах изложбените центрове . 5| 5552 |28.10.2020 Собственици на образователни центрове плашат: Ще спрем да плащаме данъци и осигуровки . 2| 7458 |23.10.2020 Поискаха оставката на Кирил Домусчиев като член на Изпълкома на БФС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads