Реклама / Ads
5| 5563 |28.10.2020 НОВИНИ

Собственици на образователни центрове плашат: Ще спрем да плащаме данъци и осигуровки

.
Източник: БГНЕС
В отворено писмо до правителството и в частност здравното и образователното министерство собственици на образователни центрове, занимални и школи настояват за държавно обезщетение от 80% заради последната заповед, с която временно се забранява дейността им у нас. Причината за затварянето им е епидемията от COVID-19.
 

От сектора заплашиха, че ако исканията им не бъдат изпълнени, собствениците на обектите ще спрат плащанията на осигуровки и данъци за периода, в който са затворени. Настояват още детските образователни центрове и школи да не прекратяват дейността си.

 

Ето и цялото писмо:

 

ДО: МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ
ДО: МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
НА ВНИМАНИЕТО НА: ПРОФ. Д-Р КОСТАДИН АНГЕЛОВ, МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
КОПИЕ ДО: МИНИСТEРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
НА ВНИМАНИЕТО НА: КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ, МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

Уважаеми дами и господа,

 

Обръщаме се към Вас като собственици на частни школи, занимални и образователни центрове за работа с деца. Затягането на мерките, отново, обрича всички собственици на горепосочените заведения на фалит. Цялостното затваряне на държавата през март 2020г. доведе до ръба на оцеляването голяма част от собствениците на заведения за работа с деца.

 

Държавата НЕ подпомогна по никакъв начин собствениците на школи, занимални, учебни центрове. Въпреки това, всички ние показахме, че сме съвестни граждани на тази държава, плащайки чинно задълженията си –осигуровки, данъци, такси, кредити.Разрешението да извършваме своята дейност е от ключово значение,за да запазим бизнеса си, създаден с изключителна любов, отдаденост и граден с години. Не са за подценяване икономическите загуби, които търпим. Стремежът ни закачество ни дава възможност да работим с два до три пъти по-малко деца от групите в детските градини и училищата (от 4 до 10 деца).Спазваме хигиенните норми.Всички цитирани изследвания до момента не посочват децата като разпространители на вируса. Дори точно обратното. В голяма част от училищата занималните, след учебните занятия са сформирани от ученици от различни паралелки. В тази връзка възниква въпросът: Защо в училище е позволено смесването на ученици от различни паралелки, а със същият аргумент се затварят езикови и други школи,и образователни центрове? Не води ли това до дискриминация и различно отношение към общински и частни учебни заведения?

 

Голяма част от родителите са избрали нас, защото желаят присъствена форма на обучение. Дистанционната форма не е решение в дългосрочен план.Настояваме детските образователни центрове, занимални, школи, да НЕ прекратяват дейността си.В противен случай ще бъдем изправени пред фалит. Колкото и малки да сме, ние плащаме данъци и осигуровки на държавата. Желаем да ни се даде правото да работим!

 

Ако това право ни бъде отнето НАЙ-КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВЯВАМЕ, че ще пристъпим към следните протестни действия:

 

1. Спиране на плащанията на осигуровки за периода, в който сме затворени.

2. Спиране на плащанията на данъци за периода, в който сме затворени.

3. Настояваме да бъдем обезщетени за периода, в който сме възпрепятствани да работим с директна помощ, възлизаща на 80% от заплати и осигуровки на работещите на трудови, граждански и договори за управление и 80% от наемите на помещенията, които използваме

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4162 |27.10.2020 Собствениците на затворените барове решават дали да излязат на протест . 11| 4036 |26.10.2020 Собственици на затворени барове искат държавни компенсации. Плашат с протест . 5| 9625 |19.10.2020 Рекетът над собственици на имоти в Поморие се оказва практика, а не прецедент . 14| 5204 |17.08.2020 Образователният министър пак ни пробутва опорката за връзка между протеста и Дубай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads