Реклама / Ads
4| 5136 |27.10.2009 НОВИНИ

Фалшив сигнал "откри" отвлечения Гунински

.
Отвлеченият студент Румен Гунински е открит жив преди часове във вилна зона "Килиите" край София. Това съобщи БНР, позовавайки се на неназовани източници. Бащата на момчето обаче обяви, че няма доказателства все още, че синът му е свободен, но журналисти му съобщили новината.
 
Бащата на момчето обаче обяви, че няма доказателства все още, че синът му е свободен, но журналисти му съобщили новината.

Лично министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви на пресконференция днес, че младежът не е открит на посоченото място - вилна зона "Килиите" край София, южно от кв. Княжево.
“Органите на реда реагираха веднага на сигнала. На посоченото място обаче от момчето нямаше и следа”, каза Цветанов. От МВР са локализирали и мястото, откъдето е извършено обаждането на номер 166. Става въпрос за уличен апарат в близост до хотел “Плиска”, а не за предплатена карта на мобилен оператор, каквто бе предварителната информация.

Според вътрешния министър чрез сигнала се тества как действа системата на МВР. "Всичко, което се случва е тест за системата на МВР. Дали обаче е с конкретен сценарий или е част от криминалогенната обстановка, която би могла да се провокира – естествено, че можем да говорим за тест", каза той.

"Не бих могъл да кажа категорични версии, но има няколко водещи. Всяко едно отвличане си има своя почерк, анализите, които са направени, понякога са и правилната посока, която се освещава с успех, добави Цветанов.
Почти седмица момчето беше в неизвестност, след като бандити го похитиха и отвлякоха с микробус пред Националната спортна академия в София.



Предполага се, че семейството е платило откуп за студента и затова той е пуснат на свобода. Вчера МВР обяви, че е открит опожарен бусът, с който Гунински младши е отвлечен, а премиерът Борисов поиска след инцидента да се приеме специален закон за отвличанията. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7263 |26.10.2009 Изчезнаха документи за отвлечения Съвестин . 3| 4505 |26.10.2009 Откриха опожарен буса, отвлякъл Гунински . 6| 4962 |15.10.2009 НАП разследва сигнали срещу Масларова . 3| 5034 |28.09.2009 Яне Янев не е подал сигнала срещу ислямистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads