Реклама / Ads
13| 7230 |26.10.2009 НОВИНИ

Изчезнаха документи за отвлечения Съвестин

.
Тодор Деянов Източник: Вяра Йовева
Изчезнаха важни документи, които са основни по делото срещу МВР, което води Тодор Деянов, баща на изчезналия преди 12 години Съвстин. Междувременно държавата е поискала отсрочка от съда в Страсбург за становище по-случая.
 


Това каза пред frognews.bg днес бащата на изчезналото българско момче.

Миналата седмица Софийски градски съд отложил делото срещу МВР, тъй като на съдебния състав липсвали основни прокурорски постановления, както и родилният акт, от което се вижда, че Деянов е баща на Съвестин. Тези липси забатачили делото за 16 март, като процесът тече вече повече от три години.

Междувременно от Страсбург информирали адвокатите на Тодор Деянов, че страната ни е поискала отсрочка в това – да даде обяснения пред европейския съд за казуса, по който страната ни е подсъдима в 7 дела за изчезналото момче. „Исканата отсрочка е била до 15 октомври, като този срок вече е минал, но никой не ме е търсил за споразумение. Съвсем скоро очаквам становище от Страсбург по жалбите ми”, каза за frognews.bg бащата на Съвестин.

Днес ВАС е заседавал по друго дело на Деянов - срещу правителството на Сергей Станишев. След 3 годишен процес, днес съдиите са стигнали до заключение, че ще се произнесат в 30-дневен срок.

Frognews.bg припомня, че на 6 май 1997 г. 8-годишното годишното тогава българче излезе от дома си в столичния квартал "Люлин" и оттогава никой не го е виждал.
Случаят придоби популярност, след като бащата продължи да се бори непрестанно за истината, че синът му е отвлечен. След като началните твърдения бяха, че Съвестин се удавил в канала на „Лъвов мост”, родителят спечели няколко дела срещу държавни инстанции. Така той получи документи, че синът му е отвлечен.

Тодор Деянов твърди, че знае имената на ченгетата, които са участвали в отвличането и са избягали зад граница, но от тогава никой не си е направил труда да пусне заповед за международно издирване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4401 |24.09.2009 Документите за самоличност на дневен ред в парламента . 4| 4624 |08.09.2009 Документите, изготвени от ДАНС да не се изнасят публично . 24| 4960 |08.09.2009 Я. Янев: Потресаващи документи показват корупцията . 4| 10305 |26.08.2009 Документите за скъпия ремонт на МРРБ – в прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads