Реклама / Ads
4| 4624 |08.09.2009 НОВИНИ

Документите, изготвени от ДАНС да не се изнасят публично

.
ДАНС, МВР и прокуратурата - в екип! Източник: Вяра Йовева
МВР, ДАНС и прокуратурата се споразумяха да работят в съвместни екипи с цел подобряване на координацията между трите институции.
 

Документите, които се изготвят в ДАНС, не би трябвало да се изнасят като информация и да се коментират публично, заяви председателят на Агенцията Цветлин Йовчев в отговор на запитване дали има изготвен доклад с имената на корумпирани министри.

Цветлин Йовчев не отрече, че в изготвените от агенцията документи има данни за корупция, което според него не означава нищо. „Ние не сме институцията, която може да определи дали един български гражданин, независимо дали е министър, депутат или какъвто и да е, е корумпиран. Не би трябвало това, което се изготвя като документи в агенцията да бъде публично достояние и да се коментира в пресата. Има си съответния ред, по който трябва да се движат тези документи, и трябва да има съответното отношение към тях", уточни председателят на ДАНС.

Днес, шефът на ДАНС, вътрешният министър Цветан Цветанов и главният прокурор Борис Велчев подписаха споразумение да работят заедно. Ще бъдат създадени съвместни екипи за борба с организираната престъпност и корупцията по високите етажи на властта.

Служителите в създадените съвместни екипи ще бъдат освободени от служебните си задължения и ще работят само в тях. Екипите започват работа от 1 октомври след като предварително са оборудвани, сформирани и подложени и на тестове в Института по психология на МВР.

Експертите ще бъдат допълнително финансово стимулирани като в същото време ще имат пълна подкрепа и съдействие от всички държавни институции. Приоритет в работата им е борбата с срещу тежката иорганизираната престъпност, корупцията по високите етажи на властта и против нарушаването на финансовите интереси на ЕС, заяви главният прокурор Борис Велчев и каза, че вече има конкретни набелязани дела, по които ще работят екипите.

Спец-екипите ще работят на спокойствие, в отделна сграда, където ще ги ръководи наблюдаващ прокурор. Не е изключена и възможността да бъдат поканени експерти и от други ведомства с цел осигуряване на максималната им продуктивност, уточни министър Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4759 |04.09.2009 Глобиха 1000 лв "бомбаджията" заплашил ДАНС . 18| 4797 |04.09.2009 ДАНС подслушвали незаконно 4 м. преди „Галерия” . 10| 4606 |04.09.2009 Ив. Костов: ДАНС се сдобила със съветници на 7.04.2009 г . 21| 5308 |03.09.2009 Станишев и Костов: Няма доклад на ДАНС за корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads