Реклама / Ads
21| 5320 |03.09.2009 НОВИНИ

Станишев и Костов: Няма доклад на ДАНС за корупцията

.
Станишев и Костов Източник: Вяра Йовева
Бившият премиер Сергей Станишев никога не е получавал доклад от ДАНС за корупция в правителството. Това заяви за Frognews.bg Жанет Пашалиевa, шеф на пресцентъра на БСП. Според нея лидерът на столетницата бил категоричен, че никога не е виждал и чувал за такъв доклад.
 

Не знам от къде идват тези инсинуации, но г-н Станишев винаги е отстоявал разбирането, че чадър няма да се отваря върху никого, заяви Пашалиева.

Първо, не е сигурно, че има такъв доклад. Второ, няма сигурни доказателства, че този доклад е изготвен по процедурите, които са предвидени в закона за работа на ДАНС. Трето, никак не е ясно защо някакъв съветник на бившия директкор оповестява нещо, с което е редно да се похвали г-н Петко Сертов. Той трябваше да каже за доклада, а не някакъв негов съветник. И четвърто, защо лъже съветникът? Той казва, че Петко Сертов не е иницирал „Галерия”, а всъщност той е подписал разработката. С тези четери аргумента и лидерът на ДСБ Иван Костов постави под остро съмнение твърденията на бившия съветник на ДАНС Алексей Петров, че още през януари агенцията е предоставила на премиера Сергей Станишев доклад за корупция във вишите етажи на властта. В интервю пред столичен всекидневник Алексей Петров намеква, че там фигурирали имената на поне 10 министри от старото правителство. Иван Костов постави под съмнение и твърденията на лидера на РЗС Яне Янев, че е виждал такъв доклад и той обхваща 1000 страници.

Аз в момента търся следите на такъв доклад. Тaкива 1000 страници са някакво недоразумение. Този който говори за тези обеми е добре първо да ги прочете и след това да се произнася. Но такъв доклад няма, категоричен е бившият премиер Иван Костов.

Малък коментар: Ченгеджийницата отново заработи на пълни обороти. Алексей Петров даде интервю и веднага политиците скочиха да обясняват какво и как. Страхотен е този доцент Петров! Като онзи д-р Иванов от песента на незабравимия Гошо Минчев... Всички искат да са добре с него, защото само той може да им помогне. И му се обясняват в любов. Нищо, че отричат за доклада. Те така е не усетиха, че просто ги тества. Тепърва доц. д-р Петров ще ги кара да се потят. Треперете, нечестивци, защото ще стане страшно, съветва "бащата" на позитанския шпионско-анализаторски център Цвятко Цветков.
 Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4837 |03.09.2009 ДАНС нищи доклад от 1000 страници за корупцията във властта . 5| 4782 |03.09.2009 Ал. Петров: Има 10 бивши министри в доклада на ДАНС за корупцията . 6| 5111 |03.09.2009 Станишев скрил доклад за корумпирани министри . 10| 5474 |02.09.2009 ДПС разследва далаверите на Станишев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads