Реклама / Ads
4| 4825 |03.09.2009 НОВИНИ

ДАНС нищи доклад от 1000 страници за корупцията във властта

.
Доклад за корупция по високите етажи на властта е предоставен на парламентарната комисия за контрол на ДАНС в 1000 страници ще нищят агентите.
 


Това разкри пред журналисти днес лидерът на РЗС Яне Янев, който обаче не каза дали това е същият доклад, за който говори бившият съветник в ДАНС Алексей Петров.

Значима част от този доклад касае корупцията и корупционните практики в държавата, каза лидерът на РЗС, който тези дни обстойно ще се запознае със съдържанието.

Янев именно тази част да бъде разгледана и в парламентарната антикорупционна комисия.

Парламентът наложи железен контрол на ДАНС.Депутатите от комисията за контрол на агенцията ще могат да проверяват приключили преписки и оперативни дела, както и да следят спазването на процедурите, предвидени по закон и вътрешни правила, по текущи оперативни дела на ДАНС.

Депутатът от РЗС засегна  и друга хипотеза - в един от секретните доклади има данни, уличаващи и брата на Сергей Станишев.
.
"Не се съмнявам, че Станишев е прикривал корумпирани министри", каза Янев. Той ще настоява за разпит на бившия премиер.

Същевременно лидерът на ДСБ Иван Костов каза пред БГНЕС, че не е сигурен дали такъв доклад съществува.

Депутати ще следят още как агенцията изразходва бюджетните средства, стана ясно днес..
Контрол ще бъде упражняван и върху структурата, състава и възнагражденията в ДАНС. Комисията ще дава и становище по проекта за бюджет на ведомството.

Предвижда се да бъде упражняван парламентарен контрол за законосъобразността и целесъобразността на действията на агенцията, базиращи се на действащите стратегически документи за националната сигурност и сключените международни договори.

Заседанията на комисията ще бъдат закрити и само в основния състав. Тя ще прилага необходимите средства за защита на класифицираната информация, е записано правилата за нейната работа. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4772 |03.09.2009 Ал. Петров: Има 10 бивши министри в доклада на ДАНС за корупцията . 6| 5102 |03.09.2009 Станишев скрил доклад за корумпирани министри . 0| 4778 |22.07.2009 Критики от Брюксел в доклада за България и Румъния . 38| 5522 |26.02.2009 В България има корупция, но няма свободно слово, пише в американски доклад

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads