Реклама / Ads
4| 4777 |25.07.2019 НОВИНИ

Фандъкова прехвърля на кмета на ”Слатина” отговорността за терасата на Пламен Георгиев

.
Йорданка Фандъкова и Здравко Здравков Източник: БГНЕС
Фандъкова е прехвърлила на район ”Слатина” решението за това законни ли са или не постройките на терасата в апартамента на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Кметът на района, в който се намира тризонетът на Георгиев, ще трябва да издаде крайния акт по случая.
 

Това каза главният архитект на София Здравко Здравков.

 

Като временен ръководител на строителния контрол в общината той трябваше да приключи процедурата по издаването на акта от проверката на терасата на Пламен Георгиев. Кметът Йорданка Фандъкова обаче е делегирала това на кмета на "Слатина" Наталия Стоянова. Това се е случило 1 месец, след като доскорошният ръководител на строителния контрол на общината арх. Влади Калинов подаде оставка, след като прекрати процедурата по премахването на навесите на Георгиев. Тогава Фандъкова не прие аргументите за решението му и обяви, че преписката ще бъде върната на строителния контрол.

 

Здравков посочи, че през това време трябвало да провери и сравни документите по казуса. Според него в тях има разминаване. В документацията по въвеждането на сградата в кв. "Гео Милев", в която живее Георгиев, навесите не са били описани.

 

Същото установи и проверка на район "Слатина", чиито експерти заключиха, че постройките са незаконни, тъй като не присъстват в предварително одобрения проект.

Строителят на сградата и бивш собственик на тризонета на Георгиев обаче декларирал, че навесите са били налични при издаването на акт 16 за въвеждането ѝ в експлоатация през 2007 г. Това беше и аргументът на арх. Калинов да не издаде заповед за премахването на навесите, тъй като местната администрация била приела сградата с тях, въпреки че ги нямало в проектите.

 

Сега арх. Здравков обясни, че експертите от район "Слатина" трябва да изяснят разминаването в документите и да приключат случая. Това вероятно щяло да стане до месец.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4530 |24.07.2019 Борис Бонев: Фандъкова да не напада младите, имаме проект за изграждане на нов квартал в София . 7| 6678 |24.07.2019 Кандидатът за кмет на ”Спаси София”: За нас Фандъкова е динозавър . 4| 3975 |23.07.2019 Фандъкова казва септември, дали ще се кандидатира за кмет на София . 0| 3935 |16.07.2019 Яне Янев пусна сигнал в ГЕРБ срещу кмета на Сандански

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads