Реклама / Ads
8| 5228 |16.01.2013 НОВИНИ

Фандъкова призова столичани да подгреят имейла с оплаквания за парното

.
Хората трябва да знаят на какво се дължи увеличението на сметките на парното.
 

Така кметът на София Йорданка Фандъкова аргументира проверката, която е разпоредила да се направи в “Топлофикация София” във връзка със сигналите, че увеличението на сметките е по-голямо от предвидените 21%.

Всички жалби, които бъдат подадени към дружеството, ще бъдат разгледани. Днес на сайта на “Топлофикация София” ще бъде обявен имейл и за неофициални жалби, обясни Фандъкова в сутрешния блок на БНТ. Това означава, че електронната жалба може да представлява съвсем свободен текст с адреса и данните на клиента, който да обясни в какво се съмнява и да поиска отговор. Кметът увери, че такъв ще бъде получен.

Тя смята, че системата за отчитане е прекалено сложна. До края на месеца в “Топлофикация София” ще стартира още една проверка – от вътрешния одит на общината, който е по план.

Когато през 2010 г. общината получи обратно “Топлофикация София”, то беше в изключително тежко състояние, каза Фандъкова и припомни дълговете към Българския енергиен холдинг и “Булгаргаз”. Когато дружеството се управляваше от държавата 2008-2010, то натрупа най-големите си задължения, добави тя.

“В момента се обсъждат няколко идеи. Една от идеите, за да се изчисти дългът към БЕХ, е той да получи миноритарен пакет без промяна на собствеността”, каза Фандъкова и подчерта, че “Топлофикация София” е стратегически важно за общината дружество и то трябва да остане нейна собственост.

За всички проблеми около дружеството, свързани не само със сметки, но и с технически неизправности като загуба на топлина, например, тя призова гражданите да “подгреят” имейла на “Топлофикация София”.

Кметът обясни и плановете на общината за някои от предстоящите ремонти. “Ние няма да се откажем от паветата”, заяви тя, но побърза да уточни, че те ще бъдат запазени там, където са знакови за облика на улиците и булевардите. Ще бъдат махнати паветата и ще бъде положен асфалт по бул. “Дондуков”, “Прага” и др. Извадените павета пък ще се използват повторно при реконструкции на други участъци.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5405 |15.01.2013 Фандъкова проверява Топлофикация за надути сметки . 12| 5545 |12.01.2013 Фандъкова: Ще произвеждаме ток от боклука . 8| 6327 |22.12.2012 2013 г. строим метро до "Бизнес парк", обеща Фандъкова . 26| 6016 |18.12.2012 Жорж Ганчев призова да се раждат деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads