Реклама / Ads
0| 5883 |30.03.2016 НОВИНИ

Фандъкова: Решението за цената на билета е политическо

.
Йорданка Фандъкова
Каква да е цената на билета за градския транспорт в София е политическо решение и то ще се вземе от Столичния общински съвет. За мен е важно да се знае реалната стойност и тя е 1.60 лева, каза днес по Би Ти Ви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.
 
Десетки възлови улици и булеварди в столицата ще бъдат ремонтирани до края на годината. Въпреки че центъра е блокиран заради строежа на третия лъч от метрото, затворени са и ул. „Житница“ и бул. „Гоце Делчев“, този месец започват реконструкции и на други важни пътни артерии в града, каза още Фандъкова.

„Наред с метрото ще продължим да работим по бул. „Витоша“ в участъка до Южния парк. Ще подменим настилката му, както и релсите на трамвая. Трамвайните релси на ул. „Козлудуй“ също ще бъдат подновени до края на годината“, каза кметът.

Мащабен ремонт се предвижда и на бул. „Монтевидео“ в „Овча купел“. Павета по булеварда ще бъдат пренаредени. Ще бъде направено и разширение в участъка му пред Нов български университет. Друга мащабна реконструкция се предвижда на бул. „Владимир Вазов“ и на пробивът на новия участък на ул. „Обиколна“ в „Дружба“.

„Разбира се влизаме и по малките улици. Цялостна реконструкция на 70 междуквартални улици е предвидена за тази година. В края на април започваме от „Овча купел“, „Орландовци“ и „Надежда“, посочи Фандъкова.

Тя коментира и предложението цената на билета да стане 1,60 лв. По думите ѝ това е „експертно предложение“ и тепърва предстои да бъде обсъдено от Столичния общински съвет, където може да бъде променено.

„Беше важно да не се променят цените на картите. Чрез тях се намалява чувствително пътуването в града като пътуването става около 0,40 лв.“, допълни кметът.

Йорданка Фандъкова обясни още, че продължава да се работи по програмата за изграждане на видеонаблюдение в училищата. „Ние сме първата община в България, които започнахме да слагаме камери в училищата. Там където има видеонаблюдение, статистиката показва, че има 80% намаляване на ситуациите и агресията в училищата“, каза още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4435 |29.03.2016 Фандъкова: С третия метродиаметър ще спестяваме до 90 хил. тона вредни газове . 0| 4589 |24.03.2016 Фандъкова: Всички сигнали се проверяват . 4| 4631 |26.02.2016 Понижение на цената на тока предвиди министър Петкова . 19| 6648 |15.02.2016 Анализатори: Решението на Борисов за "Хемус" е с международен контекст

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads