Реклама / Ads
0| 6813 |09.08.2016 НОВИНИ

Фандъкова спря застрояването на площадката в ”Младост 1”

.
Йорданка Фандъкова
Търсим и ще намерим трайно решение срещу застрояването на междублоково пространство при бл. 19, бл. 20 и бл. 21 в кв. „Младост 1“. Това обяви днес кметът на София - Йорданка Фандъкова по време на среща с представители от квартала. Хората там недоволстват, че инвеститор иска да застрои детската площадка между блоковете.
 
Възложила съм пълна проверка на всички процедури и решения, които се отнасят до терена още от времето на неговото реституиране през 2003 г. Срещнах се с граждани, които живеят в трите съседни блока, и ги уведомих, за действията, който съм предприела, допълни още Фандъкова пред медиите и сподели за започната проверка на фейсбук профила си.

Според кметът докато трае проверката строителство в междублоковото пространство няма да бъде допуснато. През това време ще търсим и различни варианти за трайно решение и запазване на зелената площ и детската площадка, отсече още Фандъкова.

По думите й през последните години тя заедно с гражданите и кметове на райони е успяла да защити и запази междублокови пространства и детски площадки, които са били реституирани. Такива добри примери Фандъкова посочи в районите „Лозенец“, „Красно село“, „Надежда“, „Люлин“, „Подуяне“ и „Красна поляна“.

"С главния архитект арх. Здравков информирахме гражданите, че започнахме процедура по изработване на цялостен подробен устройствен план на парк „Въртопо“. Арх. Здравков пое ангажимент за всички обществени обсъждания гражданите от района да бъдат уведомявани, за да могат активно да участват. Със започналата процедура спираме действащия план и съответно процедури, свързани с искания за застрояване. Очаквам до края на годината да започнем благоустройство на 8 дка от парк „Въртопо“. Проектът включва реконструкция на зелените площи, изграждане на пътеки, осветление, видеонаблюдение, изграждане на детски площадки и фитнес на открито", допълни още столичният кмет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4987 |01.08.2016 Страх от компромати спряха В. Лечева за кандидат-президент на БСП . 0| 4616 |31.07.2016 Самолет от Варна спря в тревните площи на летището в Щутгарт . 3| 4631 |22.07.2016 Стойнев за АЕЦ ”Белене”: ГЕРБ спряха проекта . 0| 4111 |18.07.2016 Турция спря отпуски и пътувания в чужбина на държавните служители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads