Реклама / Ads
4| 6689 |14.04.2020 НОВИНИ

Фармацевт: Асена, с теб съм. Ако се стигне до съдебна зала, ще съдят и мен

.
проф. Асена Стоименова
Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу моя колега, проф. Асена Стоименова, председател на съсловната ми организация, преподавател, бивш директор на ИАЛ/ Изпълнителна агенция по лекарствата/,един от петимата европейски специалисти, достигнали до финалния кръг за избор на директор на ЕМА /Европейската агенция по лекарства- изборът предстои/.
 

Обвинението е за изразено професионално мнение в няколко интервюта, дадени за БНР и БНТ по чл.326 от Наказателния кодекс.Неговият текст гласи, че който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.

 

По текста, по който е повдигнато обвинение, обикновено съдят хора, подали фалшиви сигнали към Спешна помощ или фалшиви сигнали за поставена бомба в училище или на гарата.






Прокуратурата атакува Стоименова след серия от нейни публични позиции за проверките в аптеките и ситуацията с презапасяване с лекарства и проблемите с недостига през последните седмици.

 

Колегата ми е освободена под парична гаранция от 20 000 лева. Радвам се, че семейството и и приятелите и са успели да съберат тази колосална за подобен род обвинение сума, за да не нощува една жена на зряла възраст, майка на две деца, в Следствието.

 

Следила съм нейните медийни участия и смятам, че бе не просто професионално подготвена и съсловно ангажирана, но и в цялото и присъствие и с всяка своя дума- ясна, конкретна, загрижена за пациентите по отделно и обществото като цяло, разясняваща професионалната ни компетентност и ангажираност в тези тревожни за всички ни дни. Категорично подкрепям думите и, споделям изводите и препоръките, които отправи и я поздравявам за умерения изказ и недопускането на каквито и да е внушения извън професионалната компетентност, човешкото достойнство и гражданската загриженост.

 

Проф. Стоименова, Асена, с теб съм, доколкото скромното ми положение на редови фармацевт, ежедневно стараещ се да даде на пациентите си знание и грижа, позволяват това.






Няма да пиша до министерски съвет, нежели лично до сегашния министър-председател, вярвам в Държавата, като структура, и ценя и уважавам разделението на властите.

Вярвам във върховенството на ЗАКОНА!

 

Ако се стигне до съдебна зала, ще съм там. Ще съдят и мен.

 

Facebook, Мария Димова, фармацевт

 




Вчера Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу моя колега, проф. Асена Стоименова, председател на съсловната ми...

Posted by Мария Димова on Friday, April 10, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5783 |09.04.2020 Американски учени: България ще достигне пика на епидемията на 24 април . 13| 3893 |31.03.2020 Владислав Горанов: Очакваме дефицитът да достигне до 3% от БВП . 6| 4941 |30.03.2020 Проф. Аргирова: По Гергьовден ще достигнем пика на заразата . 2| 4891 |23.03.2020 Проф. Диян Енчев: Всички лекари ще участват, ако се стигне до там

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads