Реклама / Ads
6| 21861 |13.04.2020 НОВИНИ

Петиция в подкрепа на обвинената от прокуратурата проф. Асена Стоименова

.
Колегиалност и подкрепа за председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова, срещу която бе повдигнато обвинение от прокуратурата заради изразено становище.
 

Петиция в подкрепа на проф. Стоименова стартира в интернет, а в нея може да се подпише всеки гражданин. Тя е инициирана от фармацевтите у нас. Основното им искане е да бъдат снети обвиненията срещу проф. Стоименова.

 

Петицията може да намерите тук.

 

Скандалът се разрази, след като председателят на БФС заяви, че е възможно у нас да има липса на медикаменти заради пандемията от COVID-19. Тя заяви това по време на интервю през БНР. След него обаче прокуратурата тръгна по петите на проф. Стоименова. Обвинението срещу проф. Стоименова е за всяване на паника по време на извънредно положение.

 

В позиция до медиите миналата седмица Асена Стоименова категорично заяви:

"Всяко едно послание, твърдение, предположение в медийните ми изяви почива на 25-годишния ми опит във фармацевтичния сектор и на публикувани анализи и информация и нямат характеристиките, които прокуратурата им приписва".

 

В знак на протест нейни колеги ще излизат пред аптеките в страната з 15 минути точно в 12.00 ч. Това е времето за задължителна дезинфекция. Първата подобна демонстрация бе днес.

 

Акциите в подкрепа на проф. Асена Стоименова ще протичат при строго спазване на инструкциите за безопасност на Оперативния щаб за отстояние на два метра и използване на лични предпазни средства, посочват от още Фармацевтичния съюз.

 

Магистър-фармацевтите ще продължат да обясняват на пациентите защо не може и не бива да се отпускат препарати без рецепти, какви са ползите от генеричната замяна и защо лекарите трябва да предписват генерично, особено във времето на извънредно положение в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6893 |29.03.2020 Корнелия Нинова: Настояваме управляващите да обявят мерки в подкрепа на българските общини . 6| 3798 |25.03.2020 Елеонора Неголова: Не виждаме подкрепа на малкия бизнес . 2| 3856 |24.03.2020 Радан Кънев иска от Еврокомисията подкрепа за малкия и средния бизнес . 7| 5194 |15.02.2020 „Репортери без граници“ с подписка в подкрепа на Джулиан Асанж (връзка към документа)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads