Реклама / Ads
23| 4702 |14.01.2011 НОВИНИ

Фидосова: Ужасени сме от псевдополитици като Яне Янев

.
Искра Фидосова
РЗС погазва законите в държавата безпрецедентно и безскрупулно, заяви от парламентарната трибуна Искра Фидосова от ГЕРБ. Повод за това нейно изказване са установените от ДАНС нарушения в подписката на РЗС за свикване на ВНС и приемане на нова Конституция. Тя обвини партията на Янев и в злоупотреба с лични данни.
 

Толкова тежко нарушаване и злоупотреба с лични данни, Комисията за защита на личните данни не е установявала досега, изтъкна тя. Според нея, тези хора нямат място в политиката. Ужасени сме от способите, които псевдополитици, като Яне Янев, прилагат, за да материализират изчезващият си образ пред обществото, каза Фидосова.

Станишев е един от кукловодите на РЗС, отбеляза депутатът от ГЕРБ и добави: За пореден път легитимни хора страдат от нелегитимните способи на Яне Янев. Подобни действия будят у нас само съжаление, каза Фидосова. Не можем да останем равнодушни към това - хора като Янев да посягат на демокрацията. Хора като Янев нямат място нито в българския парламент, нито в българския политически живот, категорична е Искра Фидосова. Настояваме всички парламентарни групи, за които българските закони са важни, да осъдят поведението на РЗС, Яне Янев и техните кукловоди, допълни тя. Фидосова предложи да се сформира нова парламентарна група, заедно с Яне Янев и кукловодите му - тази на лъжците, манипулаторите и компроматчиците. ГЕРБ настоява компетентните органи да проверят действията на РЗС и Яне Янев по отношение на подписката за свикване на Велико народно събрание, и ако има основания, да им бъде потърсена всякакъв вид отговорност, включително наказателна.

Няма как Коалиция за България да прави обща парламентарна група с РЗС, каза от своя страна лидерът на БСП Сергей Станишев. Според него, България няма нужда от ВНС, от нова Конституция и от едноличен режим. „Вие ли г-жо Фидосова ще определяте кой ще участва и кой няма да участва в българския политически живот", попита Станишев.

Искаме оставката на Бойко Борисов.
Той разрешава в тази държава да се случват тези пародии. България може да се излекува от тази милиционерска по един единствен начин - оставка. Това каза от своя страна лидерът на РЗС Яне Янев.

Прокуратурата трябва да поиска имунитета на Яне Янев, смята лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Според него, действията на Янев водят към анархия и хаос, а не към ред, законност и справедливост.

Случаят с фалшифициране на подписката на РЗС за референдум е скандален, но поставя и въпроса защо ДАНС се сезира само за тази подписка", заяви от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Четин Казак.

ДПС настоява да се проверят и други подписки, например тази за членството на Турция в ЕС, допълни той.От името на движението Казак изрази загриженост заради информацията, че в подписката на РЗС за разпускане на 41-вото НС и свикване на Велико народно събрание са представени фалшиви подписи, както и че в нея са използвани лични данни на граждани без тяхно знание, а и имена на хора, които са починали.

"Тези факти будят основателни тревоги и опасения
във всеки демократично настроен гражданин – как с привидно демократични способи за участие на гражданите в управлението може да се злоупотреби", посочи Казак.

"Този случай е нагледен пример защо ДПС изказваше резерви при приемането на закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление", коментира още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5197 |23.12.2010 И. Фидосова: Опозицията провали изслушването на Цветанов . 17| 5265 |22.07.2010 И. Фидосова: На местните избори няма да има прилив на гласове отникъде . 7| 5518 |18.04.2010 Фидосова: Аргументите на президента за НПК са неоснователни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads