Реклама / Ads
63| 6407 |23.02.2013 НОВИНИ

Янев: Грешката на Борисов е, че не вкара 10-ма министри в затвора

.
Министрите, които са в енергийната мафия са - Милко Ковачев, Миро Севлиевски, Румен Овчаров и Трайчо Трайков. Вярвам, че прокуратурата ще свърши работата и ще им бъдат повдигнати обвинения.
 

Това каза пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.

Относно предстоящите избори, Янев сподели, че има крайна раздробеност на десницата. Синята коалиция и СДС няма да влезнат в следващия парламент според него.

Той прогнозира, че Синята коалиция ще вземе малко по-голям процент от СДС, но далеч по-малко гласове отколкото са им необходими да прескочат четирипроцентната бариера за влизане в Народното събрание. „Така че ако бързо, при форсмажорни обстоятелства не се съберат, шансът им да прескочат е нулев", категоричен е Янев.

„РЗС и Марешки" ще вземат между 20 и 25 сигурни мандата. Ние ще бъдем единствената формация, която от понеделник започва нещо, което не е правено досега в България. Използваме модела на нашите партньори от консервативната партия във Великобритания и ще дадем огромен процент на гражданска квота в нашите листи", посочи още Яне Янев.

Това се налага, защото според него в България партийната система е напълно девалвирала. По думите му това ще даде възможност на български граждани да станат народни представители.

Президентът би следвало да обърне внимание на желанието на гражданите да сменят този порочен политически модел. Държавата не може повече да издържа на тези институционални кризи, в които се тресе през последните години. Кардиналната грешка на Борисов бе, че през първите 100 дни от мандата на ГЕРБ не вкара 10 министри в затвора, а има документи това да се направи по бързата процедура, заяви Яне Янев.

Няма шанс да затоплим отношенията си с ДПС. Тя е противоконституционно създадена партия, дори не е и партия, тя е холдинг. ДПС е вредна, смята още лидерът на РЗС.

Гражданската енергия на протестите е позитивна. Тази първата част от протеста бе като тази, която всеки ден е по улиците на Гърция. В това няма нищо смущаващо, допълни Янев.

Според него заедно с предсрочните избори, трябва да се проведе и референдум дали хората искат свикване на Велико Народно събрание и промяна на Конституцията. Янев е на мнение, че категорично трябва да се затвори проектът АЕЦ "Белене", защото той източи 3 млрд. лв от българските граждани.

Ние сме готови и ще представим нашите кандидати и листи. Георги Марков, политик и кандидат за президент през 2006 г., трябва да е служебен премиер, каза Янев.

Хората трябва да разберат, че държавата в този вид няма как да проработи, трябва да се смени конституцията и да няма политическа намеса в съдебната система. Ние сме страна в която има кметове феодали, категоричен е Яне Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6053 |23.02.2013 Т. Дончева: Борисов се държа като обидено дете . 55| 11613 |22.02.2013 Атентатор иска 120 млн и самолет, за да не убива Борисов . 40| 5911 |22.02.2013 Борисов на прокурор заради Доган . 85| 13112 |22.02.2013 Сигналът за атентат срещу Борисов с гарантирана достоверност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads