Реклама / Ads
21| 4806 |29.09.2021 НОВИНИ

Филип Станев: Петър Илиев вече е прелистена страница, но нямаше как да го хвърлим на вълците

.
Филип Станев Източник: стопкадър, bTV
Ситуацията с Петър Илиев е книга, чиято страница вече е прелистена. Когато си работил с един човек в екип и той е свършил полезна юридическа работа, няма как „да го хвърлиш на вълците“. Това не е пиесата „Ромео и Жулиета“. Ако има обективни факти, ние не може да ги провидим в бъдещето, нито да ги променим в миналото. Защо този проблем излиза сега на дневен ред? Атаката срещу Петър Илиев всъщност е атака срещу „Има такъв народ“ и Слави Трифонов. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Филип Станев от ИТН.
 

„Не може един човек да бъде препъни камък. Проблемът беше г-н Христо Иванов с това, че излезе на трибуната и каза, че сме „дългата ръка на ДПС“ без да има нито едно доказателство“, смята той.

 

„Г-н Иванов, всичко е наред в нашите отношения. Дайте най-накрая да я заровим тази томахавка и за започнем да работим заедно“, обърна се Станев към съпредседателя на „Демократична България“.

 

По думите му исканията на Иванов за участие с предложения за кабинета той нарече „извиване на ръце“.

 

„Провалените парламенти не бива да бъдат приписвани на „Има такъв народ“. Положихме всички усилия, но нашите партньори ни поставиха непосилни условия. Отношенията се развалиха от непремерено говорене“, каза още Филип Станев.

 

„Тревогата е състояние на духа. Де се тревожиш в политиката означава да се съмняващ в това, което правиш. За 45-тия парламент ни отреждаха 3-4 място, за 46-тия – 2-3 място. Винаги си слагам въпросителен в главата по отношение на социологията“, коментира още той по повод най-новото социологическо изследване на „Галъп“, което отрежда четвърто място на „Има такъв народ“ на изборите през ноември.

 

По думите му хората трябва да решат къде да поставят „Има такъв народ“.

 

„Нито един политически субект няма правото вече да си мисли, че България няма нужда от редовно правителство. Ще направим всичко възможно да се реализира такова“, увери той.

 

Що се отнася до евентуално партньорство с новата формация „Продължаваме промяната“, Станев обясни, че от партията на Трифонов ще изчакат какво бъде развитието на темата за гражданството на Кирил Петков и как ще се развият отношенията между Асен Василев и Тошко Йорданов, които в момента се съдят.

 

„Г-н Радев доказа, че е човек, който е не просто достоен и славен, но и работи за България. Винаги го е правил и сега ще го прави. Затова го подкрепихме. Да, той е назначил министрите в служебното правителство, но не може да е виновен за действията им“, обясни Станев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7383 |29.09.2021 Петър Чолаков: Ще бъде огромна грешка за ПП и ДБ, ако открият помежду си ”приятелски огън”. . 7| 4617 |28.09.2021 Даниел Вълчев: Следващата седмица СУ решава дали да отстрани Петър Илиев . 15| 4342 |28.09.2021 Адв. Валя Гигова за книгата на Петър Илиев: На ход е прокуратурата . 42| 5543 |28.09.2021 Трифонов наруши мълчанието след становището за Петър Илиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads