Реклама / Ads
20| 7296 |27.07.2011 НОВИНИ

В. Филипов: Златев е приятел първо на президента и накрая на премиера

.
Васил Филипов
Криза с горивата можело и да има, но за кратко.
 

Възможно е с отнемането на лиценза на “ЛУКойл” за известно време да се стигне до криза с горивата, но мисля, че това ще е за определен срок и ще се преодолее, заяви за агенция Блиц бившият изпълнителен директор на "Булгаргаз" Васил Филипов. Не трябва да се очаква и някакъв скок на цените на горивата, вследствие на тази мярка. Държавата няма да допусне спекула в това отношение, смята Филипов.

"От отнемането на лиценза на “Лукойл” за двата склада ще последва само едно: вместо ДДС и акциза да отиват в “Митниците” ще отиват в НАП. Ще се спре една практика, която дълго време имахме подозрение, че се извършва, а именно, че се прибира голяма сума акциз и ДДС. Този номер с изработката на ишлеме също трябва да е надлежно контролиран. С тази мярка нещата си отиват на място. Време е да станем една цивилизована държава, която инкасира средства и ги разпределя правилно и затова решението е съвсем справедливо.

Когато става дума за такива суми, които пълнят държавната хазна няма приятелски връзки. А да не забравяме, че Валъо Златев е първо приятел с Георги Седефчов Първанов, с доставчика на петрол и чака най-накрая с Бойко Борисов. Аз никога не съм бъркал приятелството със службата. Виждам, че и премиера действа по този начин", коментира още бившият изпълнителен директор на"Булгаргаз".

Според Филипов технологично поставянето на измервателни уреди ще отнеме няколко месеца. Около 300 точки трябва да бъдат свързани в мрежа. Най-вероятно ще се договорят за някакъв срок, ще пуснат хората в неплатен отпуск и ще започнат с поставянето на измервателните уреди. Според специалисти порочната практика на петролното дружество се състои в следното: Обявяват се 3-4 млн.тона допълнителни количества горива за обработка. Те обаче не се продават навън както е по договор, а се продават на вътрешния пазар. От цялата схема печалбата е в размер на няколко милиарда. Тя не може да се определи точно защото няма връзка между складовете и “Митниците” и отива в джобовете на няколко човека, информира Блиц.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5708 |25.06.2011 Първо - мощен вятър, гръм и градушки; после пак лято . 18| 5418 |14.06.2011 Първо дете сериен убиец . 0| 5304 |08.06.2011 Студенти от Алма Матер победиха в първото евросъстезание у нас . 24| 6310 |30.05.2011 Семейна приятелка на Цветанов оглави СГС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads