Реклама / Ads
13| 3967 |16.01.2024 НОВИНИ

Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната. Трябва да продължим да й даваме средства, за да се съпротивлява!

.
Председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен Източник: БГНЕС
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес, че Украйна се нуждае от "предвидимо финансиране" през 2024 г. и след това, за да спечели войната, но предупреди, че има риск от умора у съюзниците на Киев пред лицето на руската инвазия, съобщи Франс прес.
 

"Украйна може да спечели тази война", подчерта тя от Давос и допълни: "Ние обаче трябва да продължим да й даваме средства, за да се съпротивлява".

 

"Украинците се нуждаят от предвидимо финансиране през цялата 2024 г. и след това", отбеляза Фон дер Лайен, две седмици преди европейската среща на върха, посветена на финансовата помощ за Киев, която обещава да бъде особено сложна поради заплахите за вето на Унгария.

 

"Те се нуждаят от постоянни и достатъчни доставки на оръжия, за да защитават страната си и да си върнат териториите", уточни тя, цитирана от БТА.

 




Като припомни, че през декември Европейският съюз реши да започне преговори за присъединяване на Украйна, Фон дер Лайен посочи, че това ще бъде "историческа стъпка напред" за страната и "отговор на призива на историята" за Европа.

 

Алармирайки за "опитите за дезинформация и за изкривяване на съобщената информация", които са особено разпространени по въпроса за войната в Украйна, шефката на Еврокомисията се спря подробно на неуспехите, които Москва е претърпяла след началото на офанзивата си преди почти две години, на 24 февруари 2022 г.





"Русия не постига стратегическите си цели... Русия се провали и в икономическо отношение. Санкциите изолираха нейната икономика от съвременните технологии и иновации", категорична бе тя.

 

"И накрая, Русия се провали в дипломатическо отношение", смята Фон дер Лайен, визирайки присъединяването на Финландия към НАТО, която скоро ще бъде последвана от Швеция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4954 |16.01.2024 Директорът на Агенцията за социално подпомагане: Малтретираното 5-годишно дете е в много добро състояние . 2| 3781 |16.01.2024 Нова атака във водите на Червено море: Ракета удари гръцки кораб край Йемен . 7| 5051 |16.01.2024 Цветан Цветанов: Държат Борисов с дела „на трупчета“, за да слушка /видео/ . 2| 4040 |16.01.2024 2024 г. - изпитание дори за най-силните демокрации. Къде предстоят избори?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads