Реклама / Ads
2| 3347 |20.11.2022 НОВИНИ

Франция предаде системи за ПВО Crotale на Украйна

.
Източник: БГНЕС
Франция предаде на въоръжените сили на Украйна системи за ПВО Crotale, съобщава изданието "Страна" в канала си в "Телеграм“.
 

По данни на редакцията министърът на въоръжените сили на Франция Себастиен Лекорню е съобщил за предаването на системите Crotale на Украйна в интервю за Le Journal du Dimanche.

 

Лекорню информира в интервюто, че Париж вече е прехвърлил на Киев 18 самоходни артилерийски установки Caesar, както и ракети Milan и Mistral, около 60 бронетранспортьора VAB, противотанкови мини HDP-2A2, защитно оборудване в случай на ядрена, биологична или химическа заплаха, както и най-нови устройства за нощно виждане, според изданието Klymenko Time. Искането на ВСУ за радари все още се разглежда.

 

Лекорню обяви намеренията на Париж за доставките още в средата на октомври. В интервю за Le Parisien министърът на френските въоръжени сили каза, че Франция разполага с 12 батареи Crotale, които трябва последователно да бъдат заменени във френската армия с противовъздушни системи Mamba, така че доставката на тези системи за Украйна да не води до отслабване на френската отбрана.

 

По-рано изследователят от парижката научна лаборатория SIRICE Пиер Грасет в интервю за седмичника Le Journal du Dimanche поясни, че Киев иска да получи системи с обсег до 120 км, които са способни да прихващат ракети с висока скорост и на голяма надморска височина, но арсеналът на френската армия от тези оръжия е ограничен и предназначен за нейните нужди. Обсегът на системата за ПВО Crotale е 12 км.

 

Crotale е френска зенитно-ракетна система с малък обсег на действие при всякакви метеорологични условия, предназначена за справяне с въздушни цели в диапазона на средни, ниски и изключително ниски височини. Може да се използва както за противовъздушна отбрана на стратегически важни опорни пунктове, командни и контролни центрове, позиции за изстрелване на ракети, така и за непосредствено прикритие на бойни формирования на войските.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3831 |19.11.2022 Полският посланик: Полските ПВО системи са на украинската граница . 6| 3190 |07.11.2022 Украйна получи първата доставка на системи за противовъздушна отбрана NASAMS . 1| 2902 |03.11.2022 Северна Корея отново изстреля ракети, в Япония се задействаха системите за тревога . 1| 2865 |03.11.2022 Аниес Пание-Рюнаше: Кризата с горивата във Франция приключи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads