Реклама / Ads
4| 4472 |05.10.2018 НОВИНИ

Франция разследва изчезването на шефа на Интерпол

.
Централата на Интерпол в Лион.
Френската полиция е започнала разследване за предполагаемо изчезване на 64-годишният президент на Интерпол Менг Хонгуей. Централата на организацията е базиран във френския град Лион, където живее и семейството на Хонгуей.
 

Сигналът е подаден от съпругата му, която живее в Лион. Тя няма връзка с Хонгуей от негово отпътуване му към Китай в края на септември. За последно той е видян да напуска централата на Интерпол във френския град. От организацията не коментират случая, съобщава БНР.

 

Преди да оглави международната полицейска организация, Менг Хонгуей е бил заместник-вътрешен министър на Китай и има 40 годишен опит в борбата с престъпността, посочва се в сайта на Интерпол. Менг Хонгуей е президент на организацията от 2016 г.

 

Президентът на Интерпол Мън Хунвей е бил отведен на разпит още при пристигането му на 29 септември в Китай, съобщава хонконгски вестник. Президентът на Интерпол Мън Хунвей е разследван в Китай, съобщава на сайта си в. "Саут Чайна морнинг пост", цитиран от Ройтерс и ТАСС. Хонконгският вестник се позовава на анонимен източник, според когото 64-годишният Мън е бил отведен за разпит веднага след кацането на самолета, с който пристигнал на 29 септември. Информация за това къде се намира в момента и какви са били основанията за разпита не се съобщават, както и каква е била целта на пътуването му до Китай.

 

"Интерпол е наясно със съобщенията в медиите във връзка с предполагаемото изчезване на президента на Интерпол Менг Хонгуей, което е ангажимент на съответните власти както във Франция, така и в Китай", се казва в изявление на Интерпол.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4059 |05.10.2018 Разследват онкоболниците „Йоан Павел” и „Св. Мина” в Благоевград, проверяват и други лечебни заведения . 4| 4852 |21.09.2018 Борисов отстрани временно чиновници, споменати в разследване на ”Биволъ” . 2| 3906 |20.09.2018 Австралийската полиция разследва над 100 случая на игли, забити в плодове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads