Реклама / Ads
18| 7319 |11.05.2020 НОВИНИ

Френски професор: Измислица е, че коронавирусът е създаден в лаборатория

.
проф. Жил Бьоф Източник: БНР
Коронавирусът е напълно естествен и не е създаден в лаборатория. Дали е бил манипулиран, това не знам. Но не е човешко дело. Идва от смесицата между вирус на панголин и вирус на прилеп.
 

Това заяви пред БНР Жил Бьоф - професор от Сорбоната и гостуващ преподавател в Колежа на Франция. Бьоф е бивш президент на Националния природонаучен музей, автор на множество книги.

 

"Измислица е, че вирусът е създаден в лаборатория. Той е биологично естествен. Дали после вирусът не е бил манипулиран в лаборатория, това не знам, но във всеки случай вирусът не е човешко дело. Той идва от смесицата между вирус на панголин и вирус на прилеп. Това става заради отвратителните условия на пазара. По този начин два животински вида, които никога не се засичат в природата, са се озовали на едно и също място, на една и съща плоскост. Ето го и резултатът от лошото третиране на животинските видове", коментира проф. Бьоф.

 

По думите му заразността не се проявява в около 80% от хората. Вирусът се проявява при хора с по-нисък имунитет, които обикновено страдат от сърдечни или белодробни болести. Засегнати са и диабетици.

 

"80 процента от хората нямат симптоми, не са болни. Има и хора малко болни, но има и много болни, които вирусът убива. И когато гледаме кого убива вирусът, това са повече мъже, най-вече възрастни хора - около осемдесетгодишни. Поне на 80-90% това са хора, които имат физиологични проблеми. Имунитетът сред тези хора е много по-нисък", коментира професорът.

 

Трябва да се ограничи най-масовия транспорт, смята френският учен.

 

"И въпросът не е само да спасим самолетните компании, за мен въпросът е да спасим хората. Защото хората, които умират, до голяма степен умират и заради това, което наричаме във Франция „лошото ядене” - те са дебели, имат високо кръвно, защото се хранят неправилно. Когато ядете „лоша храна”, вие нямате нормален имунитет и сте изложени на вируса. Затова е по-добре вместо да влагаме тези пари за спасяването на самолетните компании, да ги вложим, за да спрем пестицидите, да научим хората да се хранят добре. Трябва да има много повече образование в „деня след”, подчерта проф. Жил Бьоф.

 

Има ли връзка между настоящата пандемия и климатичните промени? Климатът ще облагоприятства разпространението на вируса утре и на други вируси, които могат да дойдат, изтъкна френският специалист.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5328 |04.05.2020 Френски лекар: Коронавирусът може би е влязъл в страната по-рано, отколкото мислихме . 10| 16600 |02.05.2020 Адв. Екимджиев: Два месеца живеем в противоконституционна измислица . 5| 5484 |29.04.2020 Стар френски комикс предсказал пандемията от коронавирус . 7| 5070 |28.04.2020 Враг ли е цигарата на COVID-19 ще проверяват френски учени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads