Реклама / Ads
4| 4359 |09.03.2020 НОВИНИ

д-р Александър Симидчиев: За да спрем вируса трябва стриктна социална изолация и миене на ръцете

.
д-р Александър Симидчиев
Проблемът при тези вируси е, че те имат циклична проява. Целта на всички предпазни мерки е да се спре тази цикличност и да не се повтаря тази епидемия. Не бива да се допуска това да стане ежегодна пандемия. Забраната за събирания на културни събития не трябва да се коментира дали е добра или не, а да се спазва, защото само така може да се разбере дали е ефективна.
 

Това заяви  специалистът по белодробни болести д-р Александър Симидчиев в предаването "Лице  в лице" по бТВ за приликите и разликите на COVID-19 с другите вируси и мерките за предпазване и лечение.

 

Към момента на разговора информацията от щаба бе, че освен вече потвърдените 4 случая няма нови регистрирани заболели от коронавируса.

 

Този вирус е чисто нов и към него няма изграден имунитет. Има около 8 -9 групи вируси, които причиняват заболявания през белите дробове, поясни специалистът. Според графиката представена от него стана ясно, че вирусът, който в момента се разпространява смъртността е много по-ниска от другите вече познати вируси, но пък заразените са много повече.

 

Тези вируси се закачат в долната част на белите дробове, което е познато като пневмония, но това означава, че площта за дишане на белите дробове е намалена и заради това се използва кислородна терапия.

 

Белодробният специалист още веднъж заяви колко е важно миенето на ръцете, защото от повърхностите, които докосваме може също да се пренесе вирусът.

Д-р Симидчиев обясни точно с трудностите при дишане проблемите, които се наблюдават при по-възрастните хора.

 

Освен миенето на ръцете и дистанцията при комуникация на поне 1,50 един от друг не са налични научни публикации за други доказани методи като хранене или хомеопатия, каза още експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5567 |25.02.2020 Александър Маринов: Олеква всеки, който твърди, че Радев влияе върху испанските власти . 9| 4883 |13.02.2020 Александър Маринов е новия председател на Стратегическия съвет към президента . 6| 5194 |10.02.2020 Задържаха партньора на Божков. Александър Тумпаров с парична гаранция от 1.5 млн. . 4| 4913 |22.01.2020 Проф. Александър Томов: Създала ли е Комисията по хазарта привилегия за определени фирми?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads