Реклама / Ads
2| 3145 |09.06.2021 НОВИНИ

Фрог алармира за натиск в Агенцията по вписванията още през 2019 г. Никой не реагира!

.
Агенцията по вписвания
Фрог нюз алармира за натиск върху служители в Агенцията по вписванията още в началото на 2019 година. Става дума за опит да се влия върху решенията на юристите, отговорни за регистрирането на фирми. Никой от управляващите тогава не си мръдна пръста да провери казуса. Днес, две години по-късно от правосъдното министерство съобщиха, че започват проверка.
 

Възмутени служители,  потърпевши от натиска, решиха лично да ни потърсят през 2019 г., за да разкажат за нередностите в службата по вписвания. Те бяха категорични, че „новите“ правила, свързани с упражняване на тотален контрол върху служителити, се налагат от началниците. Опитите им да се защитят, като се аргументират със законовите разпоредби за ненамеса, обаче ударили на камък. Съобщихме още, че в Агенцията по вписванията премина и здрава „чистка“ на неудобните на началниците хора. Потърпевшите тогава споделиха:

 

„Месеци след скандала със срива на регистъра, започнаха да се налагат нови правила за работа. Тези нови правила обаче пренебрегват основните закони и определят върховенство на вътрешни заповеди на ръководството на ведомството над законовите разпоредби. Новоназначеният изпълнителен директор издаде правила, според които служителите, водещи регистъра, са в пълно подчинение на ръководството и са длъжни при регистрирането на фирмите да се водят преимуществено от конкретните разпореждания на висшестоящите, пренебрегвайки изричните законови изисквания. По думите им от известно време в Агенцията се правят опити да се оказва натиск при вземане на решение от страна на юристите, които регистрират фирмите и НПО-тата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 13815 |09.06.2021 Стефан Гамизов пред Фрог: Илко Желязков управляваше енергетиката и Държавния резерв . 20| 19915 |09.06.2021 Само във Фрог: В екипа на министъра на енергетиката – хора, свързани с Цветелина Бориславова, Богомил Манчев и бивш зам.-министър от кабинета ”Борисов 1” . 4| 4154 |09.06.2021 Проверяват се шефове на Агенцията по вписванията за натиск върху служители . 15| 22906 |09.06.2021 Само във Фрог: Разбитият самолет се е движел в снижение и с голяма скорост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads