Реклама / Ads
1| 8306 |06.06.2017 НОВИНИ

Фрог купи контрабандни цигари, часове след спецакцията на ГКПП „Капитан Андреево”

.
Тези незаконни цигари са внесени тази сутрин през ГКПП ”Капитан Андреево”
Екип на Фрог нюз си купи контрабандни цигари, часове след секретна и изненадваща полицейска акция на ГКПП „Капитан Андреево”. Папиросите бяха внесени рано тази сутрин, независимо от полицейската блокада на пункта в понеделник вечерта.
 

„Вносителите” си предложиха стоката за 2,80 лв. кутията на дребно и за 2,50 лв. на стек. Любопитното е, че 12 часа по-рано се знаело за супер секретната и изненадваща полицейска акция на границата, признаха пред Фрог източници от пункта. Така наречените водачки били предупредени да не доближават пункта с групите си, преди да е приключил тараша на преминаващите автобуси и камиони. Както медията ни първа съобщи операцията на няколко полицейски служби като ГДБОП и икономическа полиция, стартира вчера следобед около 17, 30 часа. За това контрабандистите търпеливо изчакали в Одрин.


Служители на „Капитан Андреево” обясниха, че действията срещу контрабандата са предприети по заръка на новия шеф на митниците Георги Костов. Той ангажирал целия ресурс на МВР. На място били командировани 80 служители. Прости сметки показват че изразходваните средства са несъизмеримо големи с откритите нередности. Ченгетата спипали около 250 000 къса цигари. На първи поглед звучи внушително, но на практика това означава само 20 мастербокса. За сравнение в един тир се побират 900 мастербокса папироси. Полицаите били възнаградени и с друга малка находка-1, 5 кг. насипен тютюн. В село Буковлък край Плевен, например, при акции се задържат тонове. От МВР и митницата се похвалиха, че са задържали и 932 артикула, 283 чифта обувки и 170 перилни препарати и ароматизатори с лого на защитени марки. Според източниците ни, преди спецоперацията бил планиран и брифинг, на който шефовете на служби да се похвалят с постиженията си. За сега, обаче такъв не се предвижда, предполага се заради неочаквано слабия резултат.

 

Граждани сигнализираха, че паралелно с действията на полицията на границата, в Свиленград има няколко магазина, в които има стока,  внесена незаконно. В тях артикулите се продаваха без проблем, независимо от нашествието на ченгета в района. В момента търговските обекти действат, без никой да ги закача, категорични са хората. Източниците ни изпратиха и виедоклип на такъв магазин, който се намира в центъра на града. В него се продава всичко-от обукви до перилни препарати.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 9142 |05.06.2017 Първо във Фрог: Полиция блокира ГКПП ”Капитан Андреево” . 8| 10165 |05.06.2017 Само във Фрог: Голям немски тв канал предложи работа на Васил Иванов . 1| 6233 |05.06.2017 Само във Фрог: Загиналите мигранти влезли край Малко Търново, три дни чакали буса . 3| 7716 |04.06.2017 Само във Фрог: Йожи от Наглите поиска да отиде в Казичене
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads