Реклама / Ads
73| 14200 |02.11.2015 НОВИНИ

Фрог научи: Ченгета се вдигат на протест, блокират магистрали и кръстовища

.
Тази жалейка масово се разпространява във фейсбук между полицаи
Ченгетата се вдигат на протест. Те планират от сряда да блокират възлови пътни артерии-магистрали и кръстовища заради орязването на 20-те им заплати при пенсиониране. Това разкри пред Фрог нюз шефът на „Синдикален алианс сигурност” в МВР Галентин Грозев. В декларация на организацията се казва: Колеги и приятели, тревога, тревога, тревога! Ножът опря до кокала.
 

В поредица от публикации Фрог нюз разкри, че освен махането на обезщетението при пенсиониране, няма да има униформи за редовите ченгета. Отделно от това не са подписани договорите за доставка на гориво за отопление, което значи, че блюстителите на реда ще зъзнат като кучета. Оказва се, че това е първото правителство, което съобщава за грандиозните социални  промените на синдикатите в 12 без 5.

За пореден път ни пренебрегват като партньори в социалния диалог. Второто нещо е, че така приетите решения са смърт за МВР и за служителите, обясни ядосан Грозев.

 

Освен 20-те заплати, които ще се намалят по предложение на министър Горанов, получихме потвърждение от политическия кабинет на госпожа Бъчварова, че ще бъде така.  Освен това, се намалява и заплатата ни с процентите за прослужено време. Много от колегите в МВР имат над 20 години, което означава, че заплатата им ще падне с 40 %. Отделно от това ще се намалят дните за отпуска - от 30 основни, на 20 основни, което даже е и в противоречие с Кодекса на труда, където е казано, че за ненормиран работен ден се полагат 5 дни допълнително на 20-те.


Той допълни: На служителите няма да им остане нищо друго, освен да напуснат работа преди края на месеца, за да си спасят това, което им се полага. Самото решение за нас е противоправно. Тепърва ще доуточним в какво се изразява то. Със сигурност на 100% се нарушават всички морални норми. И затова сме поискали незабавно среща с премиера Бойко Борисов, с министър Румяна Бъчварова и с министър Владислав Горанов. Той ми е набор, но сгази лука. Не знам дали ще можем до сряда да организираме тези срещи и какъв резултат ще има. За това за сряда сме планирали провеждане на флашмоб на всички ключови кръстовища в страната. Едното ще бъде в София, а другото на пътя Русе-София. Обмисляме да го направим и на други места. Ще го обявим предварително. Инициативата ни в сряда ще бъде предупредителна. Ще се проведе от 18 до 19 часа, а после ще действаме ежедневно. Имаме планове да запушваме най-невралгичните пътни артерии. Ние ги знаем най-добре. Наясно сме къде едно запушване ще бъде изключително забележимо и биха могли всички да усетят. И няма да спрем до тук, защото при положение, че напускаме до края на месеца, ние нямаме какво да губим.

Полицаите са настроени за две неща-масово напускане и протести. Искаме това решение да се отмени. Смятаме, че МС не е бил запознат с това, което е предложено от Владислав Горанов и трябва отново да се повтори тази процедура. Искаме да се приеме текст, който да подхожда на ситуацията, а не това унищожение на МВР, което се прави сега. Разчитаме на Румяна Бъчварова и затова искаме тя да присъства на срещите, уточни синдикалният лидер.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 11439 |02.11.2015 Фрог научи: Европа спира източването на милиони за сметка на гъски и пчели . 101| 33862 |31.10.2015 Само във Фрог: Махат 20-те заплати в МВР от Нова година . 22| 6691 |30.10.2015 Р. Гълъбинов за Фрог: Готвим се за сценария на Гърция с Бюджет 2016 г. . 5| 6390 |30.10.2015 Д. Божилов за Фрог: Шефът на ВАС бламира съдебната реформа по команда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads