Реклама / Ads
5| 10564 |17.02.2016 НОВИНИ

Фрог научи: Съветник на Орхан Исмаилов “яде хурката” заради него

.
Исмаилов и Ненчев
Интересен начин намериха в Министерството на отбраната да информират, че след дни на скандали министър Николай Ненчев и заместникът му Орхан Исмаилов са се сдобрили. Вместо да излязат открито пред журналистите, съобщи го пресцентъра. Но „хурката е изял” Николай Б. , съветник на Исмаилов, научи Фрог от армейски инспектори.
 
Вездесъщата шефка на политическия кабинет, актрисата Валерия Кардашевска, извикала съветника на Орхан Исмаилов и лично му връчила заповедта на уволнение. Това е станало малко преди „сдобряването”  и това било началото на рязане на клончетата на Орхан. В петък той мислел да си подаде оставката.

Ето и признанието на един директор на дирекция в МО: „Тотално е толерирането на послушните, изпълнителните, неможещите. Но колкото и да е трудно, колкото и да изглежда невъзможно, бъдещето принадлежи на различните, на служителите с "особено мнение", на талантливите, на проактивните. Просто няма вече накъде. И тъй като аз силно вярвам в това, ще продължавам да се боря заради тях, това в момента е и единствената причина, поради която не съм напуснал длъжността, която заемам. Промяната трябва да стане отвътре, всеки от своята позиция на мислещ човек трябва да отстоява принципи и идеи за едно по-добро и прозрачно управление на България.” Това е положението с кадрите в МО.



Източници на Фрог твърдят, че Ненчев и Исмаилов заровили томахавката в името на Реформаторския мир. Лидерът на партия „Свобода и достойнство” Корман Исмаилов бе заявил преди дни, че сливането на две от важните дирекции в МО и вземането на обществените поръчки от Ненчев, поставило на карта по-нататъшната съвместна служба на министър Ненчев и заместника му. Но в името на реформаторския блок променил решението си. В ролята на синя каска влязла и Меглена Кунева, която с цената на всичко искала да запази целостта на Реформаторския блок, след като Радан Кънев и част от хората му вече са в опозиция.

Сега с интерес се очаква как ще се реши назрелия конфликт между министър Ненчев и другият му заместник  от Патриотичния фронт.  „Докато се "цакаме" кой сектор от МО да е мой или твой, за да наредим "симпатизанти",  не може да се случат реформите! Останалото е за "пред хората"!!!” Това написа като коментар във Фейсбук заместник-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев.

Но може би и тук ще има сдобряване, този път в името на Коалиционния мир. Ще видим.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 12624 |16.02.2016 Г. Свиленски за Фрог: Търгът за магистрала «Хемус» плаче за прокурор . 10| 4989 |15.02.2016 А. Стефанов за Фрог: На МОЛ Есен/Зима заприлича политиката ни . 10| 6281 |15.02.2016 Д-р Тодоров за Фрог: БЛС стана клакьор на Москов за пръстовия отпечатък . 56| 16443 |15.02.2016 Само във Фрог: Борисов пратил експерт в Москва за МиГ-29

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads