Реклама / Ads
59| 14967 |19.02.2015 НОВИНИ

Фрог научи: С таен правилник готвят клане на военни

.
Министър Ненчев подготвя нови списъци с уволнения
Във военното министерство се подготвя тайно нов устройствен правилник. Целта е да се съкратят още военнослужещи и цивилни, с което да се изпълнят заканите на министъра на отбраната Николай Ненчев за ликвидиране на дублиращи структури в министерството и щаба на отбраната.
 
Министърът на отбраната Николай Ненчев предупреди още в първите си дни в министерството, че ще се заеме с оптимизиране на структурите във ведомството.Било решено да се изчистят до крак хората на бившия военен министър Ангел Найденов и на бившия зам.министър Иван Иванов.

Сега това вече е и неизбежно. С клането на кадри ще се освобядят пари за заплати. Разчетено е, че ако  военният бюджет не се актуализира, средствата за възнаграждения ще достигнат само до ноември.

Кадровата опитимизация, реформа, кадрови съкращения или накратко казано уволнения се подготвят от ръководството на дирекция «Кадрова политика», под диригентската палка на постоянния секретар и на Политическия кабинет на министъра. Новият устройствен правилник бил пред завършване и навярно ще влезе в сила от някое първо число през следващите месеци.

Източници от ведомството подсказват, че в «преструктурирането» взема участие и бившият министър на отбраната Аню Ангелов. Макар  и изпаднал в полунегалност като съветник под крилото на премиера, той е в постоянно течение на нещата чрез свои доверени "агенти"  в министерството от близкото минало.

Очаква се да има сеч  в някои от дирекциите на МО, в щаба на отбраната и по конкретно в Съвмеството командване на силите,  агенция "Военнопочивно дело и военни клубове" към министерството, службите, военните медии, инспектора и военното окръжие.

Около 4000 трябва да бъдат махнати, за да се справи МО с парите, заложени му за 2015 г. Припомняме, че след извънреднот заседание на Министерски съвет в края на миналата година стана ясно, че има опасност от големи съкращения в армията. Причината - бюджетът за Министерство на отбрана. През 2014 г. военните разполагаха с 1 021 475 млрд. лв., докато заложените през 2015 г. средства за отбрана са с 67 млн. лв. по-малко .
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5342 |18.02.2015 Манолова пред Фрог: Плашат и притискат депутати в кулоарите . 1| 5016 |17.02.2015 Д-р Дечев за Фрог: Измами с копията на здравните карти! . 53| 6785 |16.02.2015 А. Бабикян пред Фрог: Кабинетът се готви да харчи за наша сметка . 33| 5395 |16.02.2015 А. Стефанов за Фрог: Стоте дни бяха идеологически круиз за управляващите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads