Реклама / Ads
6| 8409 |20.05.2019 АКТУАЛНО

Фрогоко: Район ”Младост” сложи ръка на дипломатически имоти?

.
Кметът на р-н ”Младост” арх. Румен Русев
Столичният район „Младост” сложи ръка на дипломатически имоти, научи Фрогнюз. Става дума за 4 от общо 19 луксозни апартамента в бл. 56, които са на правителството на Камбоджа, и никой няма право да разполага с тях освен представители на азиатската държава.
 

Имотите са от преди 30 години, когато е било подписано двустранно международно споразумение за дипломатически имоти с тогавашното БОДК, днес Бюро за дипломатически имоти, поело функциите на БОДК. Те не фигурират в българските регистри, именно защото не са на държавата.

 

Вместо да се уважи споразумението между двете държави, представители на район „Младост” на 17 май, петък в края на работния ден запечатват четирите апартамента. Столичната кметица Йорданка Фандъкова разбира това в последствие и сега се чуди как да оправи нещата, защото това може да доведе  до дипломатически скандал на  международно ниво. За утре е насрочена среща при нея със запознати с казуса, за да опитат да предотвратят избухването на скандала.






Фрогнюз се свърза с пресцентъра на р-н „Младост” с молба за потвърждение или опровергаване на информацията. До този момент кметът на района арх. Румен Русев не се е произнесъл. От Столична община пък твърдят, че не са запознати със случая. Все пак налице е преписка СОА17-ГР94-5940 от 20.09.2017 г. по същия казус.

 

На 21 май от р-н „Младост” се свързаха с редакцията на Фрогнюз и обясниха следното:

 

"Жител в блока, за който става въпрос, е подал жалба до Районната администрация за това, че в дома му има теч от горния апартамент, но няма кой да осигури достъп, за да се отстрани аварията. Затова гражданинът подава жалба към нас и експерти са отишли на място, за да проверят дали няма кой да им отвори. След като са установили, че това е така, са сложили бележка на входната врата, с която молят живущ в този апартамент да се яви в Районната администрация. За този казус Столична община е уведомена от 2017 г. и не са предприети никакви действия, камо ли запечатване на апартамента".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9072 |12.12.2018 Фрогоко: Протестите на правителството - ни срам, ни очи! . 5| 12752 |10.12.2018 Фрогоко: Нарушения за около 7 млн. лв. в Агенцията за бежанците . 6| 11365 |15.10.2018 Т. Стойчев: Къде са полицаите, които да знаят какво се случва в района, където е бягала Виктория? . 10| 13161 |08.08.2018 Фрогоко: Сензационно - няма кандидати да летят на новия изтребител!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads