Понеделник, 23 Октомври 2017, 21:33
Frognews
2| 6462 |13.09.2016

ФРОГОКО: НЗОК крие откъде са парите за реклама на пръстовите отпечатъци

.
От радиоефира на БНР ни облъчват с факта, че българските пациенти вече контролират разходите в НЗОК. Д-р Шарков ни убеждава, че като си дадем отпечатъка от пръста, на практика контролираме системата на НЗОК, а злоупотребите били много, течовете на средства огромни и сега като си дадем отпечатъка, това ще спре. От НЗОК признават, че имат информационна кампания, за пръстовия “афтентификатор”и това не било реклама. Само че отказват да кажат парите, предназначени за нея откъде са, кой ги е получил и какъв е източникът им. Това посочва в свое отворено писмо до медиите д-р Георги Тодоров.

Българските лекари не са крадци и мошеници, ако сред тях има такива, отговорната власт следва да ги посочи, да ги разобличи и да ги подведе под отговорност, съгласно законите. Такива действия обаче нито МЗ, нито НЗОК са направили досега, случаите са единични. Перверзията на политическото ръководство на МЗ, стигна до там, да ни обяви за крадци и през реклама в национална медиа и да убеждава пациентите, че контролират с пръста си разходите.

 

Пръстовите отпечатъци, събирани вече в болниците, са грубо нарушение на законите в страната и поставят българските граждани в унизително положение, защото хората ги дават днес от страх за живота си и здравето си, а не със съзнанието, че контролират нещо. Когато играеш със страха на хората, почти нищо не те отличава от управляващите страха, определял живота от 1947 до 1989 г.  Това агресивно и обвинително поведение на управляващите в МЗ и НЗОК има за цел да се прикрият оргомните закононарушения, а именно: Обявяването без законово основание на Обществена поръчка за разработка на софтуер и незаконното генерирани задължителни разходи за болници и лекари, разработването му в нарушение на закона за електронното управление и по специално на чл. 58А от него. Въвеждането на пръстови отпечатъци без нито едно законово основание, базирано на едно решение на НС на НЗОК, атакувано в съда, е принуда, а тя е наказуема. Не на последно място е целта, да се създаде завеса от факти, които да прикрият истинските проблеми пред МЗ и НЗОК.

 

БЛС се обяви против въвеждането на системата, но с половинчати действия ръководителите на БЛС, на практика станаха съучастници при въвеждането на антихуманната практика, и съдействат за разходи, които на практика са от нашите доходи. Ръководството на Съюза сигурно е забравило основното мото, с което БЛС бе възстановен.

Лекарският съюз е създаден, за да отстоява професионалните интереси и материалното благополучие на своите членове. Това пише на първите членски карти в БЛС. Заплахата върху лекарското съсловие е огромна и ограниченията, които се налагат, рефлектират с вота на недоверие на лекарите към управляващите, а вотът е ясен – емиграция от страната и напускане на професията.

Категорично следва да отхвърлим новия начин за регистрация в болниците, следва да искаме да се спазват законите и да се противопоставим на лъжите изречени от институциите и в  частност  от ръковдството на НЗОК и МЗ.

 

Призовавам, с това писмо, ръководството на БЛС да застане на принципните позиции, които декларира на 65-я си извънреден събор, да заеме активна позиция сега, когато заразата от повсеместна дактилоскопия може да се прехвърли върху всички изпълняващи лекарската професия в извънболничната помощ и диагностиката.

Призовавам и съгражданите си да не се подвеждат, че контролират системата и разходите, защото това е лъжа и да откажат да дадат отпечтъка си. Уверявам ви – пак ще ви лекуват.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Лично Борисов поискал от БАН да уволни Петър Кърджилов 0| 434 |23.10.2017 . Радан Кънев: БСП и ГЕРБ нямат принципни разлики помежду си 1| 614 |23.10.2017 . Кольо Парамов: Пеевски и Цонев мерят търпението на Сотир Цацаров 2| 1801 |23.10.2017 . 21 хотела в София ще приютяват европейските гости по време на председателството ни 0| 1379 |23.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах