Реклама / Ads
0| 4673 |08.12.2017 НОВИНИ

Д-р Габровски: Хората от ”Пирогов” ще си получат парите

.
Не бях информиран за протестите, нямаше диалог, действията оприличавам като подмолниq не сме имали контакт с хората, които протестират. Не съм получил докумета им по официален начин. И там нещата не отговарят на истината.
 
Това каза д-р Николай Габровски, заместник директор на "Пирогов" по лечебната дейност пред bTV.

Служителите на „Пирогов” ще си получат парите с един месец закъснение. За това нещо беше предупредено. Ако не беше направено, можеше да имаме блокирани сметки. Проф. Габровски поясни, че става въпрос за пари, които са допълнително материално стимулиране и работниците го получават като добавка към заплатите.

На никой не му е приятно, че парите трябва да закъснеят, това е повече от очевидно, но бяха информирани всички, не мога да кажа, че беше прието радушно, но беше прието с разбиране, обясни той.




Заплатите са чувствителни теми навсякъде. "Пирогов" е с 2100 души персонал. Дори да се назначат 100 човека, да се говори за раздуване на щата не може да се говори. Ако пък пет човека са назначани на форана на тези 2100 това не може да бъде тема за разговор по телевизията, поясни проф. Габровски.

Аз искам сестрите, лекарите, санитарите и специализаантите да получават по-големи възнаграждания. Причината този месец те да бъдат намалени е следната. Става дума за Допълнителното материално стимулиране. Тези пари ще продължават да бъдат давани. Този месец не успяхме, защото болницата е с над 17 млн.лв.  дългове. Има натиск, в резултат на който могат да се блокират сметките ни.  Хората ще получат парите си със задна дата, увери проф. Габровски.

Хората ще си получат парите с един месец закъснение. Сестрите и санитарите са най-ощетени, но това не е атака срещу тях. Надявам се, тази криза да бъде преодоляна, завърши д-р Габровски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4249 |07.12.2017 Ръководството на ”Пирогов” определи протестите като саботаж . 0| 4608 |07.12.2017 Проф. Николай Габровски: Доверието в „Пирогов“ расте, в проверките няма нищо притеснително . 1| 4010 |07.12.2017 Член на ръководството на ”Пирогов”: Болницата работи нормално, няма раздуване на администрацията . 1| 5103 |06.12.2017 Бойко Рашков: Не можем да гарантираме на хората, че не ги подслушват незаконно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads