Реклама / Ads
3| 3622 |13.01.2022 НОВИНИ

И габровски социалисти поискаха Кирил Добрев да членува при тях

.
Най-голямата основна партийна организация на БСП в община Габрово, станала известна с екзотичното си име „Червените вещици”, поиска Кирил Добрев да възстанови членството си при тях.
 

 „Ще се радваме Добрев да стане част от габровската организация, още повече, че с него ни свързва работата му като народен представител, избран от нашия регион. Още помним предизборните кампании, които той ръководеше и резултатите, които постигахме. Винаги е бил приятел на БСП – Габрово и винаги ни е помагал. Ще бъдем изключително щастливи да бъде част от нас. И без това хората в Габрово го възприемат като местен", коментира Здравко Кънчев, председател на общинската организация и член на „Червените вещици".

 

След отправената покана, Добрев се срещна с тях и им благодари за подкрепата. "За мен е чест и приятна изненада подобна покана. Подобни покани получих и от други организации, които не са съгласни с моето изключване." - коментира Кирил Добрев. По думите му мотивите, с които ръководството е поискало неговото изключване, са нелепи.

 

"Част от моите тези по повод провежданата политика от страна на ръководството на БСП са коментирани в рамките на присъствени заседания на НС на БСП, още в качеството ми на заместник-председател на партията. За цялото това време никой под никаква форма не е поискал обяснение или извинение от мен за казаното", категоричен бе Добрев. Според него ако не се случи спешна промяна в ръководството на левицата, на едни следващи избори резултатите биха били по-лоши.

 

Освен вътрешнопартийни въпроси, на срещата бяха коментирани и актуални политически теми като казуса със строежа на тунела под Шипка и размера на пенсиите. "След като близо 10 години ГЕРБ ни лъжеха, че тунелът е приоритет за тях и заблуждаваха хората от региона, че всеки момент той ще бъде факт. Тези дни разбрахме, че всъщност проектът не отговаря въобще на интензивността на движението в този регион", заяви Добрев. Той разкритикува и кмета на града, който не е настоявал за по-широк път, който да отговаря на трафика.

 

 "Участието на БСП с министри в сегашното управление е по-скоро капан, от който се надявам да се измъкнем с по-малко щети", допълни Добрев и припомни случващото се в последната седмица с нереализираното увеличение на пенсиите, което беше обещано. "Сега, заради недоглеждане от страна на други хора, критиките ги отнася министърът на БСП и трудно може да се обясни, че той няма вина за липсата на обещаното 12%-тно увеличение", каза още Кирил Добрев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 18265 |08.01.2022 ”Демократична България” и ДПС поискаха отстраняване на директора на ”Булгаргаз” . 5| 4416 |06.01.2022 Тийнейджъри вързаха и биха свой приятел, поискаха откуп от майка му . 4| 2998 |16.12.2021 Станишев: Германия избра Олаф Шолц, Швеция - първата жена премиер и така социалистите в Европейския съвет вече са 7, в още 6 държави леви партии са в управлението . 4| 2865 |03.12.2021 От ДПС поискаха 30 минутна почивка, за да обсъдят кой да е шеф на НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads