Реклама / Ads
0| 3037 |05.08.2022 НОВИНИ

Гълъб Донев: Газ има до август. Ще търсим всички сигурни възможности за доставки

.
Проблемът с доставките на газ е много съществен. Ще търсим всички сигурни възможности за доставки на газ към България, включително през Гърция и Турция, и държави, които не се споменават в коментарите предходното правителство. Газовите доставки са осигурени до август.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия служебният премиер Гълъб Донев. 

 

“Това, което се говори, че интерконекторът с Гърция ще бъде готов , защото той ни гарантира доставката на азерския газ. Има много неща, които трябва да бъдат извършени, които за тези 7 месеца не са били приключени - нямаме акт 15, да не говорим за акт 16. говори се за отмяна на надзорния съвет за интерконектора - тази отмяна е във връзка с това, че са допуснати грешки в имената на надзорния съвет. Отменя се, за да бъдат правилно написани имената", посочи Донев. 

 

От “Капитал” съобщиха, че на практика енергийният министър Росен Христов е затворил страницата с доставката на азерски газ заради отмяната на решение на предишното ръководство да се промени структурата на управление на “Ас Си Джи Би” - компанията, която оперира интерконектора. 

"Ще търсим източници за диверсификация за доставките на газ в България с цел намиране на цялото нужно количество, включително и за бизнеса. 1/3 от количеството не е покрито, а 7-те танкера, за които се говори - е само оферта", добави той. 

Бившият вече енергиен министър Александър Николов обаче категорично посочи, че не става дума за оферта, а за ангажимент и рамков договор. 

Твърдението за въвеждане на извънредно положение, появило се в публичното пространство той определи като “меко казано несериозни”. 

За смяната в НАП той се аргументира с отчета й и приходите и анализите и прогнозите, които не съответствали на реалната ситуация в страната. Мотивите за смяната на Румен Спецов са чисти и изрядни, категоричен е премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2770 |04.08.2022 Гълъб Донев разпредели ресорите на заместниците си . 0| 3914 |04.08.2022 Доц. Антоний Гълъбов: Румен Радев се готви за избори през пролетта . 0| 3361 |04.08.2022 Донев: Знаем какво правим. Нямаме нужда от външни консултанти . 0| 2812 |04.08.2022 Първо заседание на служебното правителство на Гълъб Донев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads