Реклама / Ads
17| 3013 |07.06.2023 НОВИНИ

Гълъб Донев: Няма никакви преведени пари към пътностроителни фирми, не знам откъде се появиха тези 4 млрд. лв.

.
Източник: Стопкадър: bTV
„Няма никакви преведени пари към пътностроителни фирми, не знам откъде се появиха тези 4 млрд. лева. Няма нито един преведен лев и нито един подписан договор. За цялото си управление служебното правителство е изплатило около 770 млн. за зимно почистване и поддържане на пътищата в страната, но това са пари по сключени договори.”
 

Това заяви пред bTV бившият премиер Гълъб Донев във връзка с появилата се информация, че служебната власт е раздала милиарди в последните дни на управлението си.

 

Донев освен това подчерта, че фискалният резерв също не е бил пипан, каквото обвинение отправиха от БСП към служебния кабинет.

 

„Фискалният резерв е в изключително добро състояние. Не са похарчени никакви 4 млрд., това е поредното внушение в обществото“, категоричен бе Донев.

 

Бившият служебен премиер увери, че не се страхува от ревизия и попита дали някой е чул за някакъв корупционен скандал за последните десет месеца, откакто на власт е бил служебният кабинет.

 

Във връзка с това, че заместник-министрите от служебния кабинет са освободени от заеманата длъжност, Донев коментира следното:

 

"Освободих заместник-министрите, защото голяма част от тях поискаха да бъдат освободени от мен, преди да дойде редовният кабинет. Твърдението, че съм ги освободил, за да саботирам редовното правителство, е една от лъжите, които се тиражират в публичното пространство", отбеляза той.

 

„Освободих ги, защото това е и нормалната логика на нещата, това е нормалната практика. Всеки един Министерски съвет идва със своите политически кабинети, начело с министрите и зам.-министрите. Всички, които са пожелали да останат, съм ги оставил“, изтъкна бившият служебен премиер.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2695 |07.06.2023 Премиерът Денков пред министрите: Никой няма да ни даде 100 дни, действайте . 0| 2492 |06.06.2023 Фон дер Лайен нямала амбиции да наследи поста на Столтенберг . 6| 2645 |06.06.2023 Гълъб Донев: С огромно удоволствие ще си тръгна от този пост. Предаването на управлението ще бъде спокойно . 8| 2808 |05.06.2023 Димитър Стоянов: Големият недостатък за служебния кабинет е, че нямаше политическа подкрепа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads