Реклама / Ads
4| 2622 |26.04.2023 НОВИНИ

Гълъб Донев прегърна бюджета, предложен от служебния кабинет

.
Източник: БГНЕС
Числата в бюджета, предложен от служебното правителство, отразяват реалността, с която трябва да се съобразяваме, независимо дали ни харесва или не. Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание, информира БТА.
 

„След като в края на миналата седмица, заедно с министъра на финансите Росица Велкова, представихме проект на Закон за държавния бюджет, една част от реакциите на политиците и коментаторите показват, че някои съществени моменти, съзнателно или несъзнателно, са останали неразбрани. Няма да гадая по какви причини и с каква цел, но заради грешките в преразказа, се налага да внеса някои допълнителни ясноти“, посочи Донев.

 

„В последните дни не всички говорят за бюджета, но мнозина говорят за него с прилагателни и съществителни имена. Вероятно, за да звучи по-ефектно техният прочит на бюджетните редове. Коментарите в стилистиката „перо по перо“ са много и от различен характер. Министерството на финансите е в готовност да предостави на политическите партии детайлна информация ред по ред, за да може да стане по-ясно за тях какво всъщност означава бюджетът на държавата“, допълни още той.

 

Премиерът поясни, че проектът на Закона за държавния бюджет за 2023 г. е замислен в съзвучие с настоящото законодателство, както в приходната, така и в разходната си част.

 

„В мотивите към законопроекта са посочени възможни мерки за намаляване на дефицита до 3%, но те не са включени в разчетите за 2023 година. В случай, че сред посочените мерки има такива, които привлекат вниманието на народните представители, тяхното финансово въздействие върху бюджета ще бъде отразено в план-сметката на държавата“, допълни Донев.

 

По думите му „точното място“ за обсъждане на бюджета на е парламентът.

 

„Всяка идея на финансист или политик за общите ни пари е необходимо да срещне разбиране в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, а впоследствие да получи парламентарна подкрепа. Всичко друго е надприказване с нулева стойност“, изрази мнение служебният министър-председател.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2893 |21.04.2023 Кабинетът “Донев” с проектобюджет за 2023 г. Кой ще го подкрепи? . 16| 6393 |19.04.2023 Проф. Евгений Дайнов: Гълъбите са чисти предатели . 2| 2597 |13.04.2023 Донев: Ако няма редовно правителство в края на април, ще внесем Бюджет 2023 . 0| 2468 |12.04.2023 Донев зове за редовен кабинет и "устойчиво мнозинство"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads