Реклама / Ads
88| 13489 |11.12.2014 НОВИНИ

Гамизов: Русия опитва да свали кабинета "Борисов" до февруари

.
Стефан Гамизов Източник: Булфото
2009 г. работих върху един проект, наречен условно проект нула. Проектът беше частен, очаквахме специалисти от западния свят, които имат опит в организираната престъпност. Рудолф Джулиани беше един от тях. Петко Сертов беше ръководител на този проект. Тогава енергетиката ни в България служеше на руския интерес.
 
Това каза енергетикът Стефан Гамизов пред Нова тв. Когато работих по този проект с Петко Сертов, бивш офицер на ДС, се гледахме подозрително. Сертов беше силно изразен франкофон, това не се одобряваше от руското крило, което беше представено от Цветлин Йовчев, Писанчев. Постоянно се правеха компромати срещу него.

Времето изтече, успяха все пак да унищожат проекта, двигателят за това беше от президентството. И аз бях тероризиран последователно, следяха ме, заяви Гамизов. Сертов и той изпадна, гледаха на него като на приятеля, който е изоставил руските другари заради западните си.

С времето катастрофата се разрази. Случиха се трагедиите в енергетиката с арбитражния съд. НЕК е изправен пред фалит. До 30 млрд. лв. има задължения в НЕК, хората не знаят. Случи ли се фалитът, държавата може да се срине, каза Гамизов.  

Той не пожела да коментира думите на шефа на Петко Сертов, защото той за него не е добър човек, точка, заяви Гамизов.

Постоянно се повтаряше, че Петко Сертов има френска връзка – учил е във Франция, щял да ходи да преподава там и т.н. В същото време френският посланик излезе с разкрития, беше блъснат кандидат за шеф на ВКС на пешеходна пътека. Има неистов опит за запазване на статуквото.

Моят извод от ситуацията е: Прави се опит това правителство да бъде съборено през януари – февруари. Готви се от руска страна, тъй като те изгубиха всички партньори.
Сертов може да е бил притиснат да направи нещо, което не желае.

Путин лъже, че води война със САЩ, той води война с ЕС, защото от там идват повечето пари, заключи Гамизов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4290 |10.12.2014 Кунева: По-силни сме с ЕС в преговорите с Русия . 9| 3889 |10.12.2014 Турция плаща наземната част на газопровода от Русия . 33| 6926 |07.12.2014 Лукарски: Русия се изяжда за "Южен поток"; води атаки срещу България . 4| 4240 |06.12.2014 Русия кара ЕС сам да си строи газопроводи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads