Реклама / Ads
61| 6697 |17.03.2013 НОВИНИ

Овчаров: Не са проблем кражбите в енергетиката, а бедното население

.
Румен Овчаров Източник: Булфото
Овчаров заяви, че “секретните” документи, които развявал Стефан Гамизов по негов адрес, не са нито тайни, нито скрити. “Ще ви кажа как тези неща са били “страхотно скрити”. Вижте имената на Евгени Ангелов, на Делян Добрев – тогава председател на Борда на директорите на БЕХ, а сега изненадан от фактите относно особените залози”, коментира Овчаров.
 

Това заяви пред Мартин Карбовски по TV7 Румен Овчаров.

Той бе категоричен, че не може един човек да управлява едно дружество, да подписва отчета му, а година и половина след това да се “изненадва” от цифрите, които са публикувани.

Бившият министър от кабинета “Станишев” бе категоричен, че в качеството си на такъв е изпълнявал всички искания, съобразно законите в страната. “Това са залози, които влизат в сила, само ако не се изпълни самото плащане. А НЕК продължава да си плаща. Въпросът е държавата има ли полза от този договор. Този договор е един от най-тежките за страната”, подчерта Овчаров.

Той допълни, че в ситуация, при която президентът назначавал свои приятели за зам.-министри, а сега и министри, въпросите към него го поставяли в “неудобна ситуация”. “Точно когато унищожиха бизнеса, три пъти проверяваха МИЕТ и установиха, че няма нито един договор, облагодетелстващ този или онзи”, подчерта ексминистърът.

“Аз правя така, че да строим централа, която е алтернатива на “Белене”, подобна глупост може да се роди в главата на човек (визирайки Гамизов, бел. ред.), който и представа си няма за какво иде реч”.

“Аз съм се уморил да бъда лош пророк. През 1998 г., когато Костов си водеше измислената война с “Газпром”, го предупредих, че Русия ще си направи “Син поток” с нашите транзитни такси”. През 2004 г. предупредих Шулева за ЕРП-тата. И тя не ме чу. Не ме чу и Бойко Борисов. И ето – сега хаосът в електроенергийната система в България е ужасен. Прилича на банковия хаос, при който едни “калинки” нагазиха банковата система.”, коментира Овчаров.

Нови лица трябват винаги в политиката, потвърди Овчаров, а Карбовски го иронизира – каза човекът, който изкара 4-и мандат в парламента.
“Влязох в политиката на инат. Аз повече в политиката на инат няма да стоя. Ще стоя там, ако имам подкрепата на партията си за политиката, която сме провеждали в сферата на енергетиката”, заяви политическите си амбиции Румен Овчаров.

Цените на ток в България са най-евтините в Европа. Проблемът не е в кражби в енергетиката, а че хората са бедни, каза Овчаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5691 |04.03.2013 Д-р Тренчев: Свалянето на цената на тока не решава проблемите . 30| 6026 |21.02.2013 Президентът: Правителството си тръгва, проблемите остават . 72| 6337 |19.02.2013 Менда Стоянова: Дянков имаше проблеми с общуването . 44| 5327 |13.02.2013 Делян Добрев: Ценообразуването на тока е проблем от 10 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads