Реклама / Ads
0| 5094 |10.11.2010 НОВИНИ

ГДБОП удари група източваща кредитни карти

.
Трима мъже са задържани след спецоперация на територията на София, в която са участвали служители на СДВР и техни колеги от ГДБОП. Иззети са скимиращи устройства и пластики за източването на кредитни карти.
 


Операцията е реализирана след получен сигнал за организирана престъпна група, занимавала се с изготвяне на неистински електронни платежни инструменти, придобиване, пазене и укриване на предмети, материали, компютърни програми за защита на електронни платежни инструменти, както монтиране и използване на технически средства за придобиване на информация за съдържанието им на територията на страната и чужбина.

В хода на акцията са задържани трима мъже, сред които и лидерът на групата. Организаторът - Б.М. на 42 г. от Русе, който е криминално проявен - регистриран за длъжностно присвояване, измама, нарушаване на обществения ред, противозаконно отнемане на моторно превозно средство и други, осъждан.

Според данните до момента, той събирал и качвал данни от скимиращи устройства върху пластиките. Една част от тях се внасяли от чужбина, а друга била набавяна от страната. Другите двама участници в групата са Г.К. (30 г.) от София, криминално проявен - регистриран за кражби, обсебване, осъждан, се занимавал с качването на данни, копирани от кредитни карти чрез скимираши устройства, контрабандния износ и осъществявал пряк контакт с лица в чужбина и страната за монтирането им, и Б.Р.(38 г.) от София, собственик на автокъща.

При извършените обиски от жилището на 42-годишния лидер били иззети 7 скимиращи устройства и части за тях, електронен подпис, четири лаптопа, четири пластики, три кредитни карти на български граждани, 3500 лева, бележки с номера на сметки и кодове от посттерминали, множество СИМ карти и мобилни телефони. От дома на 30-годишния Г.К. антимафиотите иззели документи на български и чужди граждани, а от колата му - адаптер, приспособен за скимиране.

От автокъщата, собственост на Б.Р. били иззети лаптоп, скимиращо устройство, две кредитни карти на чужди граждани. Образувано е досъдебно производство. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, предстои повдигане на обвинения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5566 |08.11.2010 Кризата „удари” жертвите по пътя . 1| 5502 |04.11.2010 Б. Борисов: Сградата на ГДБОП е скъпа, но по предназначение . 2| 6388 |25.10.2010 Удариха "Лихварите" в Асеновградската циганска махала . 0| 4767 |21.10.2010 Разбиха група за трафик на хора в Бон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads