Реклама / Ads
10| 5328 |16.07.2014 НОВИНИ

Р. Гечев пред Фрог: Правителството е променило бюджета без да знаем

.
Ние си изпълняваме ангажиментите пред президента, поети онзи ден. Ангажиментите бяха да се актуализира бюджета на НЗОК, като при държавния глава конкретни числа не сме приемали, както и да актуализираме общия бюджет. Но днес получихме нещо, което правителството е променило без да ни пита. Фактически буквално преди започване на заседанието ни се раздаде бюджет, който не сме виждали, коментира пред Фрог нюз Румен Гечев от Коалиция за България.
 

 

Тези корекции, които се предлагат в бюджета, не са обсъждани и гласувани в нашата ПГ, каквато практика имаме. Без санкции на парламентарната група по всеки закон не гласуваме.  Затова след срещата с министъра на финансите поискахме отлагане на обсъжданията. Поканихме председателя на бюджетната комисия при шефа на парламента и поискахме нашата група да отложим решението.

 

Утре в 8,15 часа имаме парламентарна група преди заседанието, за да информираме всички колеги и да вземем решение. На 100% подкрепяме предложението на правителството за 225 млн. за Касата. Не се съгласяваме с исканията на Касата за 350 млн. и на ГЕРБ за 700 млн. Ние искаме НЗОК да си оптимизира работата и считаме, че 225 млн. лева са достатъчни, категоричен е Гечев.

 

Това е жест, който правим към НЗОК, иначе разчетите й дават пълна гаранция до октомври, след което може да е необходими, а може и да не са необходими допълнителни средства, продължава Гечев.  

 

От големия бюджет ще променим само едно число. Тези 1 милиард и 700 млн., които възникнаха във връзка с гарантираните по закон депозити на фирми и граждани в КТБ. Този 1 милиард и 700 млн. ние  предлагаме, заставаме зад него и го гласуваме.

 

Ние сме против исканията за увеличение на разходите, считаме, че трябва да се намалят разходите на бюджетните организации, завърши народният представител. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6184 |16.07.2014 Адв. Янков пред Фрог: Записите от камерите на КТБ не сме виждали . 5| 5328 |16.07.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: Поправките в банковия закон нарушават правата ни . 21| 5035 |16.07.2014 Румен Гечев: Решението на казуса „КТБ” трябва да отговаря на националните интереси . 23| 5093 |16.07.2014 ГЕРБ не подкрепя предложената корекция на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads