Реклама / Ads
20| 5953 |16.02.2015 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Борисов го е страх от компромати

.
Ген. Атанас Атанасов Източник: архив
Премиерът Бойко Борисов го е страх, че опозицията може да скалъпи някой компромат и след два-три месеца да разклати властта. Съобщи го и публично. Разбирам страховете му и рисковете, които той визира за властта, а те са сериозни.
 
Това заяви депутатът от Реформаторския блок и председател на Вътрешната комисия в парламента Атанас Атанасов пред Нова телевизия. Според него обаче не цялата опозиция може да бъде подозирана в това, защото една част от депутатите от БСП имат чувство за срам и знаят, че грешката на бившия си лидер Сергей Станишев, който даде на концесия сектора „Сигурност" на ДПС, трябва да бъде поправена.

Страхът на Борисов идва и от излязлата вече публична информация, че са източени информационните системи, коментира още Атанасов. Има определен кръг лица, които доскоро контролираха задкулисно сектора за сигурност. Според него зад тези сценарии стои сарайско-библиотекарската групировка, в основата на която стоят хора от групировката „Мултигруп“, близки до Доган.

„От самото начало на управлението на Орешарски срещнах мой познат прокурор и го попитах – какво правите във ВКП, а той ми отговори: „Каквото ми кажат от банката“. Та правителството на Орешарски бе една марионетка.“

Но не толкова страх, а проява на хитрост е поведението на Борисов, смята генералът. По думите му, Борисов има един политически прийом: по-добре лош мир, отколкото добра война. Въпрос на тактика е сегашното му поведение – за да не дразни, както каза той, опозицията. Той има тактика да превзема крепостите с хитрост, посочи депутатът. Колкото повече се задълбочава твърдението за колаборация между ГЕРБ и ДПС, толкова повече възможности се откриват пред Реформаторския блок. Това е в наша полза от егоистична гледна точка, коментира Атанасов.

„Аз не съм видял досега един доклад на отговорните институции за оперативното проследяване. В такива ситуации ръководителите на тези звена, би трябвало да си подадат оставките. Има голяма заблуда в българското общество години наред – тези служби ДАНС, ДАТО, главен секретар са инструмент за управление. Този, на когото му се разпорежда, не може да бъде тук, в новата обстановка“, заяви генералът.

Той настоя да се докладва публично къде е „продукцията“ на експертите, получили задача да филмират, да документират протестите. „Аз не съм говорил за „Червеи“, това излезе някъде отстрани. Този отвратителен псевдоним е показателен за мисленето на тези, които го разработваха“, посочи Атанасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 184| 28280 |15.02.2015 "Мокра поръчка" срещу Борисов изплува от "Червеи" . 7| 4544 |13.02.2015 Българите дават средна оценка 3,7 на кабинета на Борисов . 8| 4805 |13.02.2015 Атанасов: Борисов рискува да разклати коалицията заради службите . 11| 4662 |13.02.2015 Съюзът на съдиите гневен на премиера Борисов за "Червеи"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads