Реклама / Ads
0| 4906 |01.12.2016 НОВИНИ

Ген. Михов се безпокои за ”психическото здраве” на властниците

.
Михо Михов
”Увеличеният бюджет за отбрана за 2017 не гарантира повече средства за бойна подготовка и модернизация на армията, но има и положителни страни”, това каза ген. Михо Михов, председател на комисията по отбрана в парламента и бивш началник на Генералния щаб.
 
„Не мисля, че в Министерството на обраната реформите са завършили, но може би има някои сгрешени части - многото оперативни и оперативно-стратегически щабове, които изземат част от ресурса и не отиват за бойна подготовка на бригадите, на базите. В бъдеще Генералният щаб трябва да възстанови старото си съдържание, началникът на отбраната да придобие още способности, защото в момента практически той не отговаря за нищо и трудно и може би не съвсем успешно може да се бори за по-висок бюджет.
Ген. Михо Михов се обезпокои за "психическото здраве" на държавните ни ръководители Така нареченото интегрирано Министерство на отбраната и липсата на съвет към началника на отбраната според мен не дават ясна картина и перспектива за подобряване на състоянието на въоръжените сили, а те непрекъснато намаляват", посочи ген. Михо Михов пред"Фокус" и добави, че незаетите длъжности са 25% и този бюджет отива за осигуровки, пенсии и обезщетения.

"Явно, че в скоро време, въпреки тенденцията за рамката да се отпуснат пари – 200 милиона за нов тип боен самолет, 171 милиона за кораб и 31 милиона за поддържане на личния самолет МиГ-29, са само едно добро пожелание. Ако се компрометират тази проекти и тези средства от централния бюджет не попаднат във въоръжените сили, значи нищо не сме направили“, коментира още ген. Михов.

Той каза още, че проблемът с личния състав е сериозен. "Сухопътните войски още не са получили изразходваните до сега средства по охрана на границата, а те трябва да са мотивирани за изпълнение на своите ангажи
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5821 |24.11.2016 Михо Михов: Основателно се казва, че Ненчев е докарал ВВС до колапс . 0| 4697 |27.09.2016 Ген. Михов: Не ”Добре дошли” и огради, а глобално решение за мигрантите . 0| 4272 |19.09.2016 Ген. Михов видя нов вид тероризъм - амбиция за територии . 1| 3884 |07.09.2016 Ген. Михов: Радев е успешен командир, но има какво да учи политически

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads